Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific China. Cum sa faci Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Din momentul în care am văzut aceste plăcinte la draga mea Laura , am știut că o să le încerc! Sunt niște plăcinte chinezești grozave, gustoase și nu te vei sătura de ele! Deși am mai făcut puțin să mănânc după pofta inimii, nu s-a întâmplat, pentru că familia mea a fost foarte mulțumită de ei. Spanacul l-am opărit pentru câteva secunde, dar îl puteți folosi și verde. In rest alegi branza in functie de ce iti place, eu am optat pentru branza de vaci! Dacă faci și tu rețeta, vei avea dreptate că sunt senzaționale!
Pentru aluat: 350 gr faina 250 ml apă fierbinte 40 ml apă rece sare Pentru umplutura: 300 gr branza de vaci 1 lingura plina cu crema de branza 6-8 cozi de ceapa verde 1 link de spanac sare piper busuioc uscat putin ulei pentru rumenireAluat: Daca ai un mixer de framantat, ar fi bine sa il folosesti, deoarece aluatul este fierbinte si se framanta mai greu cu mana. Daca nu aveti, folositi o spatula pana adaugati apa rece si aluatul se raceste. Se cerne făina într-un bol, se presară cu sare. Se toarnă apă fierbinte, se începe și se frământă. La final adaugam apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen. Va fi ușor lipicios. Se toarnă pe masa de lucru, pe care o stropiți cu puțină făină. Se framanta si cand aluatul devine lipicios se acopera si se lasa la odihnit jumatate de ora.
Umplere:Intr-o cratita se pune apa cu putina sare, se transfera pe foc. Cand apa incepe sa fiarba punem spanacul spalat. Se lasa 30 de secunde, apoi se scoate intr-o sita. Lăsați-l să se răcească, strângeți-l între mâini și tăiați-l. Tăiați mărunt cozile de ceapă verde. Amesteca branza de vaci cu crema de branza, presara sare, piper si putin busuioc uscat. Adăugați spanacul și ceapa verde, amestecați cu o spatulă. Presaram faina pe masa de lucru, impartim aluatul in 10 bucati. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-un dreptunghi, nu foarte mare, si puneti jumatate de lingura de umplutura in jumatate. Cu cealalta jumatate se trece peste umplutura, si se indoaie putin imaginile, ca sa nu iasa umplutura sau sa se apese cu furculita. Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei, se intinde cu o pensula. Se incinge tigaia, se rumenesc placintele, la foc potrivit, pe ambele parti. Pe următoarea rundă de plăcinte rumenite, ungeți din nou tigaia cu ulei. Scoateți-le pe o farfurie, apoi serviți! Poftă bună!
Ingrediente Aperitiv placinte cu spanac si ceapa verde
Pentru aluat: 350 gr faina 250 ml apa fierbinte 40 ml apa rece sare Pentru umplutura: 300 gr branza de vaci 1 lingura plina crema de branza 6-8 cozi de ceapa verde 1 legatura spanac sare piper busuioc uscat putin ulei pentru rumenit
350 gr faina
250 ml apa fierbinte
40 ml apa rece
sare
300 gr branza de vaci
1 lingura plina crema de branza
6-8 cozi de ceapa verde
1 legatura spanac
sare
piper
busuioc uscat
putin ulei pentru rumenit