Aperitiv placinte cu varza calita

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv placinte cu varza calita

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv placinte cu varza calita

 

Rețete de suflet

A luat 1 kg de făină 500 ml apă caldă 25 g drojdie proaspata 100 ml ulei 1 lingura sare 1 lingurita zahar Umplere 2 kg de varză murată cântărite după tocare 100 ml ulei sau 1 lingură untură sare piper Uns 1 galbenus 2-3 linguri lapte

Cerneți făina într-un bol mare, adăugați sare și amestecați, faceți o gaură, adăugați drojdia amestecată cu zahărul și dizolvată în apă caldă.

Adauga treptat apa pana cand aluatul devine gros, adauga uleiul si framanta pana devine elastic si nu se lipeste de maini.

Acoperiți vasul cu folie alimentară și lăsați la dospit la temperatura camerei până își dublează volumul.

Intre timp se toaca marunt varza, se incinge uleiul intr-o cratita mare si se adauga varza, se condimenteaza cu sare (atentie sa nu o sarati) piper dupa gust.

Se amestecă din când în când până când lichidul se evaporă.

Intindem aluatul pe masa de copt (eu am ales folie sa nu am toata bucataria de faina), taiem patratele si in fiecare adaug cate o lingura de varza rece.

Lipiti colturile si asezati-le in tava tapetata cu hartie de copt cu distanta dintre ele.

Se acopera cu un prosop si se mai lasa la crescut 30 de minute, apoi se unge cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos. Ne-a plăcut mai degrabă rece decât fierbinte.

Ingrediente Aperitiv placinte cu varza calita

Aluat

1 kg faina

500 ml apa calduta

25 g drojdie proaspata

100 ml ulei

1 lingura sare

1 lingurita zahar

Umplutura

2 kg varza murata cantarita dupa ce am tocato

100 ml ulei sau 1 lingura untura

sare

piper

Uns

1 galbenus

2-3 linguri lapte

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ