Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
”Quiche, în bucătaria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...” Așa spune @Deliciousflavours, care a fost sursa mea de insiprație. Eiii iar am trișat un pic cu aluatul, am folosit aluat fraged de la Dr. Oetker, tare fain pe de altă parte;) Aaaaa și e fără ou, așa că se poate folosi și în zilele de post! O nouă rețetă minunată pentru provocarea "retete pentru mese in familie".
Ingrediente Aperitiv quiche cu carne de porc, verdeturi si oua de bibilica
Aluat fraged sărat Dr: Oetker 500 g,
Ceapă verde 1 legătură,
Usturoi verde 1 legătură,
Ardei roșu, galben, verde cca. 300 g,
Ciuperci champignon cca. 300 g,
Ceafă de porc prăjită cca. 2 bucăți,
Ulei de măsline cca. 2 linguri,
Ouă de bibilică 5 bucăți,
Brânză de vaci cca. 200 g,
Smântână cca. 200 ml,
Sare de mare aromată mediteranean ( salvie, cimbru, cimbrișor, rozmarin) cca. 1 lingură,
Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
Pentru decor:
Mix de semințe ( susan, mac, in, floarea soarelui, dovleac, negrilică) cca. 2 linguri.