Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

 

„Mamă, aș mânca ceva nou, bun și interesant”, așa a început totul. În ultimele zile am gătit destul de mult pentru că suntem toți trei acasă, înregistrați acasă și trebuie să ne umplem timpul.  A ieșit ceva foarte drăguț, gustos și destul de rapid.  Quiche este o tartă populară în întreaga lume care poate fi umplută cu brânză, carne, fructe de mare sau legume. Este de origine franceza si cea mai cunoscuta si apreciata reteta este Quiche-ul Lorraine.  Este un fel de mâncare care poate fi servit atât cald, cât și rece.  

A luat: 120 gr unt rece 100 gr faina neagra 80 gr faina alba 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 30-45 ml apă rece Umplere: 2 oua 50 ml smantana 300 gr tofu (fără saramură am folosit) 20 ml ulei de măsline 1 legatura de ceapa verde (4 fire) sare piper

Am pus cele doua tipuri de faina intr-un bol impreuna cu zaharul, sarea si untul rece taiat cubulete. Am inceput sa framant cu mana (poate cu un mixer) si am adaugat incet apa pana am obtinut un aluat omogen.

Am impartit aluatul in 8 parti egale. Din fiecare bucată de aluat am luat baza pentru o quiche. Am intins-o bine si am asezat-o in forma de tarta.

Aluatul poate fi pus într-o singură formă.

Se incinge cuptorul la 180 de grade si se baga aluatul in cuptorul incins, inainte de a pune umplutura l-am copt putin, maxim 7 minute, si l-am scos din cuptor.

Până rămâne aluatul la cuptor am pregătit umplutura. Ceapa verde am taiat bucatele mici, am zdrobit tofu-ul scurs si am pus totul intr-un bol (tofu, ceapa tocata, smantana, oua, sare, piper, ulei), am amestecat foarte bine si am gustat cat sa se potriveasca. de gust.

Am impartit umplutura in toate formele si am pus-o din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Este un preparat potrivit pentru cina sau micul dejun, dar si pentru gustare. Este foarte bine cald dar si rece.

Ingrediente Aperitiv quiche cu tofu si ceapa verde

Aluat:

120 gr unt rece

100 gr faina neagra

80 gr faina alba

1 lingurita zahar

1/2 lingurita sare

30-45 ml apa rece

Umplutura:

2 oua

50 ml smantana

300 gr tofu (fara saramura am folosit eu)

20 ml ulei masline

1 legatura de ceapa verde (4 fire)

sare

piper

Categorii