Aperitiv rapid din ouă de prepeliță în jambon
Reteta culinara Aperitiv rapid din ouă de prepeliță în jambon din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv rapid din ouă de prepeliță în jambon
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rapid din ouă de prepeliță în jambon
Zilele trecute am văzut această rețetă pe un site culinar francez și imediat am pus-o în aplicare, pentru că mi-a plăcut mult. Dacă aș fi știut de ea înainte de revelion, sigur aș fi avut acesta aperitiv pe masă, pentru că este nu numai drăguț, ci și consistent și bun.
8 ouă de prepeliță 4 felii de jambon (șuncă presată) mac scobitori (bețișoare) Pentru decor: salată (salanova) roșii cherry măslineOuăle se fierb timp de 3 minute în apă care fierbe și în care se adaugă un praf de sare.
Cât timp ouăle fierb, se spală roșiile, câteva fire de salată, iar măslinele se desărează, dacă este cazul.
Când ouăle sunt fierte, se pun în apă rece și apoi se decojesc.
Feliile de jambon (șuncă presată) se înjumătățesc de-a lungul și se pliază.
Se umezește vârful unui ou, se trece prin semințele de mac, după care se învelește cu jambon, cu partea pliată în sus. Se sigilează cu o scobitoare și se pune pe platou. Se procedează la fel cu toate celelalte ouă.
Când s-au ”învelit” toate ouăle pregătite, se decorează platoul și se servește.
Ingrediente Aperitiv rapid din ouă de prepeliță în jambon
8 ouă de prepeliță
4 felii de jambon (șuncă presată)
mac
scobitori (bețișoare)
Pentru decor:
salată (salanova)
roșii cherry
măsline