Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Reteta culinara Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

 

Am făcut într-una din serile trecute un aperitiv rece, relativ ușor de preparat și foarte gustos. Ornat frumos, acest aperitiv are și meritul că poate suscita interesul și apetitul celor din jurul mesei.

 

INGREDIENTE
200 grame de piept de pui 4 cartofi roz 3-4 linguri de maioneză 1 ceapă roșie sare piper Pentru decor: frunze proaspete de busuioc

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.

Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic și 40 ml de ulei de floarea soarelui.

Când cartofii s-au răcorit, se decojesc, se taie cubulețe și se pun într-un bol. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se adaugă maioneza. Se amestecă ușor ingredientele din bol, până la omogenizare.

Pieptul de pui, fiert și răcorit se taie cubulețe, de asemenea și se pune circular în bol, peste cartofii cu maioneză. Se condimentează pieptul de pui, după gust, cu sare și piper.

Se curăță ceapa roșie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și apoi se taie semirondele, care se pun de jur împrejur, în bol.

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Ingrediente Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

200 grame de piept de pui

4 cartofi roz

3-4 linguri de maioneză

1 ceapă roșie

sare

piper

Pentru decor:

frunze proaspete de busuioc

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ