Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi
Reteta culinara Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi
Am făcut într-una din serile trecute un aperitiv rece, relativ ușor de preparat și foarte gustos. Ornat frumos, acest aperitiv are și meritul că poate suscita interesul și apetitul celor din jurul mesei.
INGREDIENTE
Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.
Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic și 40 ml de ulei de floarea soarelui.
Când cartofii s-au răcorit, se decojesc, se taie cubulețe și se pun într-un bol. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se adaugă maioneza. Se amestecă ușor ingredientele din bol, până la omogenizare.
Pieptul de pui, fiert și răcorit se taie cubulețe, de asemenea și se pune circular în bol, peste cartofii cu maioneză. Se condimentează pieptul de pui, după gust, cu sare și piper.
Se curăță ceapa roșie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și apoi se taie semirondele, care se pun de jur împrejur, în bol.
Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.
Ingrediente Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi
200 grame de piept de pui
4 cartofi roz
3-4 linguri de maioneză
1 ceapă roșie
sare
piper
Pentru decor:
frunze proaspete de busuioc