Aperitiv rosii cherry umplute

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rosii cherry umplute
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rosii cherry umplute
Printre aperitivele pe care le-am pregătit pentru sărbători au fost și aceste roșii cherry, umplute cu ce aveam în casă: brânză cremă și salată de vinete cu maioneză. După Crăciun, când se exagerează, în general, cu alimente în care proteinele de origine animală sunt preponderente, am dorit ca aperitivele să nu fie acelea clasice deja, cu mezeluri, șuncă, preparate din carne..., ci să fie făcute din legume și brânzeturi. Așa mi se pare mai sănătos și mai echilibrat. Și pentru că umpluturile erau deja gata, pregătirea acestui aperitiv de mare efect și sănătos a durat foarte puțin și a putut înveseli masa noastră festivă. Singura ”dificultate” a fost pregătirea roșiilor cherry pentru a fi umplute. Din fericire, am folosit niște roșii bio, puțin mai mari decât cele obișnuite, așa că preparativele nu au durat prea mult timp, ținând cont de fragilitatea ingredientului principal. Mi se pare o idee excelentă și rapidă, în cazul în care se anunță brusc niște musafiri... Am socotit câte 5 roșii umplute/porție.
Ingrediente Aperitiv rosii cherry umplute
30 de roșii cherry (aproximativ 600 grame)
1/2 cutie de cremă de brânză cu verdeață
1/2 cutie de cremă de brânză cu șuncă
3-4 linguri de salată de vinete cu maioneză
Pentru decor:
6 frunze de salată verde
6 felii de cașcaval ”Brăduț”