Aperitiv rulada cu crema de branza
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv rulada cu crema de branza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rulada cu crema de branza
Un aperitiv pare mai complicat, dar după două-trei încercări, îl prepari cu ochii închiși, fără să citești rețeta;) Cu ingredientele te poți juca și obține diferite culori și umpluturi. Bafta si bafta!
Pentru aluatul roșu: Oua 2 bucati, 2 linguri ulei de floarea soarelui, făină albă de grâu 2 linguri, Praf de copt cu sofran 1 lingurita, Sfecla rasa aprox. 2 linguri sare iodata 2 g. Pentru aluatul galben: Oua 2 bucati, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 1 lingura smantana, făină albă de grâu 2 linguri, Praf de copt cu sofran 1 lingurita, 2 linguri branza, sare iodata 2 g. Pentru aluatul verde: Oua 2 bucati, 2 linguri ulei de floarea soarelui, făină albă de grâu 2 linguri, Praf de copt cu sofran 1 lingurita, piure de spanac 3 linguri, sare iodata 2 g. Pentru umplutura: Brânză de oaie cca. 200 g, Mascarpone 250 g smântână 3 linguri, Ceapa verde 3 fire, Mărar proaspăt 3 fire, Ardei Kapia 1 bucată.Cele trei aluaturi se pregatesc separat, dar in acelasi timp.
Puneti doua galbenusuri in trei boluri diferite, albusurile se vor pune in vasul mixerului.
Batem energic cele 6 albusuri cu putina sare si un strop de otet pana obtii o spuma ferma.
In fiecare bol adauga uleiul, faina si ingredientul care va colora blatul. Dupa ce amestecam ingredientele adaugam albusurile batute spuma in cantitati egale, amestecand usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Tava este tapetata cu tava de copt. Cele trei aluaturi se pun in buzunare diferite, dar mai usor poti pune aluturile colorate cu o lingura, in functie de gustul tau artistic;) alternand culorile;)
Tava se lasa pe tava de masa de cateva ori pentru a o uniformiza si a scapa de bulele de aer, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute.
După ce rulada a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor și se răstoarnă peste un șervet de bucătărie umed și se începe rularea împreună cu prosopul lăsându-se la rece.
Între timp brânza de oaie, se rade pe răzătoarea mare, se amestecă cu brânza mascarpone, smântâna, ceapa verde și mărarul tocat mărunt, până ce se înglobează toate ingredientele.
Ardeiul kapia se curăță și taie cubulețe.
După ce rulada s-a răcit, se desface ușor, apoi se umple cu crema de brânză, se presară cubulețele de ardei kapia, se rulează din nou, se pune în folie alimentară și se lasă la rece cca. 4 ore înainte de servire sau cel mai bine până a doua zi ;)
Spor și poftă bună!
Ingrediente Aperitiv rulada cu crema de branza
Pentru aluatul roșu:
Ouă 2 bucăți,
Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
Făină albă de grâu 2 linguri,
Praf de copt cu șofran 1 linguriță,
Sfeclă coaptă rasă cca. 2 linguri,
Sare iodată 2 g.
Pentru aluatul galben:
Ouă 2 bucăți,
Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
Smântână 1 lingură,
Făină albă de grâu 2 linguri,
Praf de copt cu șofran 1 linguriță,
Cașcaval 2 linguri,
Sare iodată 2 g.
Pentru aluatul verde:
Ouă 2 bucăți,
Ulei de floarea soarelui 2 linguri,
Făină albă de grâu 2 linguri,
Praf de copt cu șofran 1 linguriță,
Piure de spanac 3 linguri,
Sare iodată 2 g.
Pentru umplutură:
Brânză de oaie cca. 200 g,
Mascarpone 250 g
Smântână 3 linguri,
Ceapă verde 3 fire,
Mărar proaspăt 3 fire,
Ardei kapia 1 bucată.