Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari
Un aperitiv deosebit ce va face cinste oricarei mese.
INGREDIENTE
Pregatim rulada.
Separam ouale aflate la temperatura camerei. Mixam albusurile cu sare. Cand se tin bine, adaugam galbenusurile, apoi amestecul de rosii uscate cu busuioc.
Cernem faina si amestecam usor.
Turnam compozitia in tava de la aragaz pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor pe margini. Scoatem hartia de copt si cu ajutorul unei alte hartii de copt sau a unui prosop o rulam strans. O lasam sa se raceasca.
Pregatim umplutura.
Curatam ficatul de pielite, il spalam, il taiem bucati mai mici si il scurgem bine. Tocam ceapa fin.
In uleiul incins punem ceapa. O lasam sa devina translucida, apoi adaugam ficatul. Cand ficatul si-a schimbat culoarea si nu mai lasa zeama, adaugam laptele caldut. Fierbem pana scade laptele, apoi mixam compozitia bine impreuna cu untul, sare si piper dupa gust si lasam la racit.
Dupa ce s-a racit, adaugam gogosarul tocat fin si amestecam. Desfacem rulada racita si o ungem cu pateul de ficat, apoi rulam inapoi. Dam rulada la rece pana in momentul servirii.
Ingrediente Aperitiv rulada cu pate de ficat si gogosari
blat: 6 oua 6 linguri faina un praf de sare 1 lingura de amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc umplutura: 400 gr ficat de pui 1 ceapa 1 lingura ulei 100 ml lapte 130 gr unt 3-4 felii de gogosar acru sare piper negru macinat
6 oua
6 linguri faina
un praf de sare
1 lingura de amestec de rosii uscate cu usturoi si busuioc
400 gr ficat de pui
1 ceapa
1 lingura ulei
100 ml lapte
130 gr unt
3-4 felii de gogosar acru
sare
piper negru macinat