Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
retete de suflet Aceasta reteta am pregatit-o cu placere pentru intalnirea bucatarilor din Praid. Sunt mandru de bucataria mea! : X
1 kg carne tocata de porc amestecata cu carne de vita 1 ceapa medie, tocata marunt 4-5 catei mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiti) sare piper negru proaspăt măcinat 2 lingurite boia sau boia 1 lingurita de cimbru uscat 2 oua crude (mari) 3 felii de paine, inmuiate in apa si stoarse -pentru umplutura: 500 g legume congelate 2 linguri ulei + 1 bucată de unt la final sare piper măcinat 1-2 catei de usturoi optional: verdeata - frunze tocate de patrunjel si/sau marar În plus: 80 g branza rasa fin 1 lingura ulei pentru a unge hartia de copt 10 felii de suncaMai întâi pregătiți legumele sotate. Le gatesti repede intr-o tigaie mare cu putin ulei, la foc mare. Se condimenteaza la final cu sare si piper si 1-2 catei de usturoi, apoi se lasa la racit. Puneți carnea tocată într-un castron mare și condimentați bine cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Se adauga usturoiul zdrobit si ceapa tocata marunt precum si ouale crude. Frământați totul cu mâna. Înmuiați 3 felii de pâine în apă și stoarceți-le în palme, apoi rupeți-le în bucăți mici și adăugați-le în compoziția de carne tocată. Se incinge cuptorul la 180 C. Se taie o foaie de hartie de copt cca 70 cm x 33 cm si se unge bine cu ulei si se toarna carnea tocata pe ea. Cu ajutorul palmelor, aplatizați carnea într-un strat de cca. 1 - 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Se presara branza rasa fin, are rolul de a "lega si lipi" legumele de carnea tocata. Deasupra se intinde legumele sotate, intr-un strat uniform, nu pana la refuz. Lăsați un chenar de 2 cm pe 3 părți și unul de aproximativ 5 la marginea de sus a foii de carne. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulați strâns chiftelea umplută, cât mai strâns. La sfarsit, taiati capetele de carne ale ruloului si asezati deasupra feliile de prosciutto, apoi inveliti-o complet si strans in hartie de copt. Răsuciți strâns capetele hârtiei pentru a le ține închise.
Înveliți rulada în folie de aluminiu (peste hârtie) și puneți-o pe o tavă mare. Coacem 50 de minute la 180 C (cuptor preincalzit) si apoi desfacem folia si hartia. Măriți temperatura cuptorului la 220 C și coaceți rulada încă 20-30 de minute, până se rumenește frumos. După răcire completă, înfășurați-l într-o folie de aluminiu curată și puneți-l la frigider.
Ingrediente Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval
1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită
1 ceapă medie tocată mărunt
4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)
sare
piper negru proaspat macinat
2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)
1 linguriță cimbru uscat
2 ouă crude (mari)
3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse
-pentru umplutură:
500 g legume congelate
2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final
sare
piper măcinat
1-2 căței de usturoi
optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar
In plus:
80 g cașcaval ras fin
1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt
10 felii prosciutto