Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

 

 retete de suflet Aceasta reteta am pregatit-o cu placere pentru intalnirea bucatarilor din Praid.  Sunt mandru de bucataria mea! : X

1 kg carne tocata de porc amestecata cu carne de vita 1 ceapa medie, tocata marunt 4-5 catei mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiti) sare piper negru proaspăt măcinat 2 lingurite boia sau boia 1 lingurita de cimbru uscat 2 oua crude (mari) 3 felii de paine, inmuiate in apa si stoarse -pentru umplutura: 500 g legume congelate 2 linguri ulei + 1 bucată de unt la final sare piper măcinat 1-2 catei de usturoi optional: verdeata - frunze tocate de patrunjel si/sau marar În plus: 80 g branza rasa fin 1 lingura ulei pentru a unge hartia de copt 10 felii de sunca

Mai întâi pregătiți legumele sotate. Le gatesti repede intr-o tigaie mare cu putin ulei, la foc mare. Se condimenteaza la final cu sare si piper si 1-2 catei de usturoi, apoi se lasa la racit. Puneți carnea tocată într-un castron mare și condimentați bine cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Se adauga usturoiul zdrobit si ceapa tocata marunt precum si ouale crude. Frământați totul cu mâna. Înmuiați 3 felii de pâine în apă și stoarceți-le în palme, apoi rupeți-le în bucăți mici și adăugați-le în compoziția de carne tocată.  Se incinge cuptorul la 180 C. Se taie o foaie de hartie de copt cca 70 cm x 33 cm si se unge bine cu ulei si se toarna carnea tocata pe ea. Cu ajutorul palmelor, aplatizați carnea într-un strat de cca. 1 - 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Se presara branza rasa fin, are rolul de a "lega si lipi" legumele de carnea tocata. Deasupra se intinde legumele sotate, intr-un strat uniform, nu pana la refuz. Lăsați un chenar de 2 cm pe 3 părți și unul de aproximativ 5 la marginea de sus a foii de carne. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulați strâns chiftelea umplută, cât mai strâns. La sfarsit, taiati capetele de carne ale ruloului si asezati deasupra feliile de prosciutto, apoi inveliti-o complet si strans in hartie de copt. Răsuciți strâns capetele hârtiei pentru a le ține închise.

Înveliți rulada în folie de aluminiu (peste hârtie) și puneți-o pe o tavă mare. Coacem 50 de minute la 180 C (cuptor preincalzit) si apoi desfacem folia si hartia. Măriți temperatura cuptorului la 220 C și coaceți rulada încă 20-30 de minute, până se rumenește frumos. După răcire completă, înfășurați-l într-o folie de aluminiu curată și puneți-l la frigider.

Ingrediente Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită

1 ceapă medie tocată mărunt

4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)

sare

piper negru proaspat macinat

2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)

1 linguriță cimbru uscat

2 ouă crude (mari)

3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse

-pentru umplutură:

500 g legume congelate

2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final

sare

piper măcinat

1-2 căței de usturoi

optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar

In plus:

80 g cașcaval ras fin

1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt

10 felii prosciutto

Categorii

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap