Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

 

 retete de suflet Aceasta reteta am pregatit-o cu placere pentru intalnirea bucatarilor din Praid.  Sunt mandru de bucataria mea! : X

1 kg carne tocata de porc amestecata cu carne de vita 1 ceapa medie, tocata marunt 4-5 catei mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiti) sare piper negru proaspăt măcinat 2 lingurite boia sau boia 1 lingurita de cimbru uscat 2 oua crude (mari) 3 felii de paine, inmuiate in apa si stoarse -pentru umplutura: 500 g legume congelate 2 linguri ulei + 1 bucată de unt la final sare piper măcinat 1-2 catei de usturoi optional: verdeata - frunze tocate de patrunjel si/sau marar În plus: 80 g branza rasa fin 1 lingura ulei pentru a unge hartia de copt 10 felii de sunca

Mai întâi pregătiți legumele sotate. Le gatesti repede intr-o tigaie mare cu putin ulei, la foc mare. Se condimenteaza la final cu sare si piper si 1-2 catei de usturoi, apoi se lasa la racit. Puneți carnea tocată într-un castron mare și condimentați bine cu sare, piper, cimbru și boia de ardei. Se adauga usturoiul zdrobit si ceapa tocata marunt precum si ouale crude. Frământați totul cu mâna. Înmuiați 3 felii de pâine în apă și stoarceți-le în palme, apoi rupeți-le în bucăți mici și adăugați-le în compoziția de carne tocată.  Se incinge cuptorul la 180 C. Se taie o foaie de hartie de copt cca 70 cm x 33 cm si se unge bine cu ulei si se toarna carnea tocata pe ea. Cu ajutorul palmelor, aplatizați carnea într-un strat de cca. 1 - 1,5 cm sub forma unui dreptunghi de cca. 40 x 30 cm. Se presara branza rasa fin, are rolul de a "lega si lipi" legumele de carnea tocata. Deasupra se intinde legumele sotate, intr-un strat uniform, nu pana la refuz. Lăsați un chenar de 2 cm pe 3 părți și unul de aproximativ 5 la marginea de sus a foii de carne. Cu ajutorul hârtiei de copt, rulați strâns chiftelea umplută, cât mai strâns. La sfarsit, taiati capetele de carne ale ruloului si asezati deasupra feliile de prosciutto, apoi inveliti-o complet si strans in hartie de copt. Răsuciți strâns capetele hârtiei pentru a le ține închise.

Înveliți rulada în folie de aluminiu (peste hârtie) și puneți-o pe o tavă mare. Coacem 50 de minute la 180 C (cuptor preincalzit) si apoi desfacem folia si hartia. Măriți temperatura cuptorului la 220 C și coaceți rulada încă 20-30 de minute, până se rumenește frumos. După răcire completă, înfășurați-l într-o folie de aluminiu curată și puneți-l la frigider.

Ingrediente Aperitiv rulada de carne tocata cu legume si cascaval

1 kg carne tocată de porc în amestec cu vită

1 ceapă medie tocată mărunt

4-5 căței mari de usturoi sau 6-7 mai mici (zdrobiți)

sare

piper negru proaspat macinat

2 lingurițe boia dulce sau iute (paprika)

1 linguriță cimbru uscat

2 ouă crude (mari)

3 felii de pâine, înmuiate în apă și stoarse

-pentru umplutură:

500 g legume congelate

2 linguri de ulei + 1 bucățică de unt la final

sare

piper măcinat

1-2 căței de usturoi

optional: verdeata - frunze tocata de patrunjel sau/si marar

In plus:

80 g cașcaval ras fin

1 lingură de ulei pentru uns hârtia de copt

10 felii prosciutto

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ