Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

 

Un aperitiv tare bun și apreciat în CasaZmeilor! Se oate prepara și fără nicio ocazie aniversară, doar așa de răsfăț, sau daca vă mai rămâne cumva vreo câteva linguri de piure din spanac și nu știți cum să scăpați de el! :D 😉

 

INGREDIENTE
Blatul: Spanac congelat cca. 300 g, Ulei de struguri cca. 2 linguri, Usturoi 4 căței, Smântână de gătit 250 ml, Amidon 2 linguri, Brânză Ricota (brânză vaci sau urdă) cca. 250 g, Cașcaval afumat (sau normal) cca. 100 g. Ouă mărimea L 4 bucăți, Sare de mare 1 lingură, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță. Pentru umplutură: Cremă de brânză light cca. 200 g, Cremă de brânză topită light cca. 150 g, Ardei kapia 1 bucată.

Într-o tigaie se pune uleiul de struguri la încins împreună cu usturoiul mărunțit, cca. 3 minute la foc iute, apoi se adaugă piureul de spanac congelat, se completează cu o cană de apă rece și se lasă la gătit cca. 15 minute. Amidonul se amestecă cu smântâna de gătit adusă la temperatura camerei și se adaugă la piureul de spanac, în fir subțire, amestecându-se continuu, până ce se înglobează apoi se mai lasă la gătit cca. 5 minute la foc mic.

Piureul de spanac se lasă la răcit cca. 30 de minute.

După ce s-a răcorit se adaugă ouăle, amestecându-se până ce se înglobează, apoi brânza, cașcavulul afumat, răzuit, se asezonează de sare și piper și se amestecă ușor până se obține un aluat omogen.

Se tapetează o tavă mare de cuptor cu foaie de pergament, apoi se răstoarnă aluatul de spanac și brânză și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 25 de minute la 200 grade.

După ce aluatul s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă la răcorit, atenție, în tavă cca. 10 minute.

Între timp se prepară crema de brânză.astfel: ardeiul kapia se spală, curăță și taie cubulețe. Într-un vas încăpător se adaugă cele 2 feluri de crema din brânză și cubulețele de ardei kapia, amestecându-se ușor, până ce se înglobează în cremă.

Peste blatul răcorit se întinde crema de brânză pe toată suprafața, apoi se rulează ușor rulada, cu ajutorul foii de copt. Atenție e tare fragilă, trebuie să aveți răbdare! Apoi se dă la rece minim 30 minute înainte de servire, cel mai bine până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aperitiv rulada de spanac cu crema de branza si ardei kapia

Blatul:

Spanac congelat cca. 300 g,

Ulei de struguri cca. 2 linguri,

Usturoi 4 căței,

Smântână de gătit 250 ml,

Amidon 2 linguri,

Brânză Ricota (brânză vaci sau urdă) cca. 250 g,

Cașcaval afumat (sau normal) cca. 100 g.

Ouă mărimea L 4 bucăți,

Sare de mare 1 lingură,

Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.

Pentru umplutură:

Cremă de brânză light cca. 200 g,

Cremă de brânză topită light cca. 150 g,

Ardei kapia 1 bucată.

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma