Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Un aperitiv, pe gustul tuturor! 😉
INGREDIENTE
Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt.
Foaia umplută, se rulează strâns, apoi se taie în bucăți de 2-3 cm grosime și se așează în tava tapetată cu foaie de pergament.
Gălbenușul se amestecă energic, apoi se ung, rulorile, apaltizate ușor, se presară cașcaval ras și se dau la copt, în cuptorul preîncins, la 200 grade, cca. 20 minute.
Se savurează calde sau reci. Sunt delicioase!
Spor și poftă bună!
Ingrediente Aperitiv rulouri cu sunca, cascaval si chives
Aluat de foietaj 1 foaie dreptunghiulară cca. 400 g,
Sos BBQ cca. 100 ml,
Cubulețe de șuncă cca. 200 g,
Cașcaval ras cca. 100 g,
Oregano uscat cca.1 lingură,
Pudră de usturoi cca. 1 lingură,
Ceapă chives cca. 50 g,
Ou 1 gălbenuș,
Cașcaval ras cca. 100 g.