Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura

 

Mi-a dorit un aluat care sa contina branza sarata asa ca m-am pus pe treaba. N-am avut eu o branza mai sarata si nici n-am fost o secunda mai isteata sa plusez cu niste sare in aluat. Dar au iesit tare bune, crocantele, numai bune de rontait langa un pahar cu bere rece.

200 g untura 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata 2 oua 7 g drojdie uscata 10 linguri lapte faina cca 700 g + sau - faina pentru masa de lucru 1 ou pt. uns mac pentru presarat desupra

Am amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.

Ingrediente Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura

200 g untura

200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata

2 oua

7 g drojdie uscata

10 linguri lapte

faina cca 700 g + sau -

faina pentru masa de lucru

1 ou pt. uns

mac pentru presarat desupra

Categorii