Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura
Mi-a dorit un aluat care sa contina branza sarata asa ca m-am pus pe treaba. N-am avut eu o branza mai sarata si nici n-am fost o secunda mai isteata sa plusez cu niste sare in aluat. Dar au iesit tare bune, crocantele, numai bune de rontait langa un pahar cu bere rece.
200 g untura 200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata 2 oua 7 g drojdie uscata 10 linguri lapte faina cca 700 g + sau - faina pentru masa de lucru 1 ou pt. uns mac pentru presarat desupraAm amestecat laptele caldut cu drojdia uscata. Intr-un castron am ras branza, am topit untura si am amestecat-o cu branza, apoi am adaugat cele 2 oua , laptele si drojdia si am omogenizat. La final am adaugat faina, eu am cantarit-o si mi-a intrat 700 g faina. Am framatat un aluat pe care l-am pus in folie alimentara si l-am dat la frigider cca 1 ora si 1/2 . Am scos aluatul de la frigider, am taiat o bucata ( restul de aluat l-am lasat la frigider), cat sa intind o foaie nu foarte groasa, am uns cu ou si am presarat mac, apoi am taiat saratelele cu o rola zimtata, le-am asezat in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am bagat tava la cuptor pentru cca 15-20 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.
Ingrediente Aperitiv saratele cu branza de oaie si untura
200 g untura
200 g branza de oaie veche si un pic mai sarata
2 oua
7 g drojdie uscata
10 linguri lapte
faina cca 700 g + sau -
faina pentru masa de lucru
1 ou pt. uns
mac pentru presarat desupra