Aperitiv saratele cu unt si untura

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv saratele cu unt si untura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv saratele cu unt si untura

 

M-au bantuit toata noaptea saratelele lui Katy si azi binenteles ca m-am pus pe framantat. Ea zice in reteta ca e bine sa stea aluatul la frigider peste noapte, eu m-am gandit ca o sa se plictiseasca si l-am lasat vreo 8 ore, fix program de lucru normal....dar cum sunt pastratoare am oprit si pentru maine o portie....

 

INGREDIENTE
160 g untura 90 g unt Pilos 80% grasime 200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine 250 g iaurt Pilos cu 10% grasime cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru ou pentru uns mac pentru presarat deasupra

Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul, untura, branza si iaurtul, le-am omogenizat, apoi am inceput sa adaug faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat nelipicios, mi-au ajuns 500 g faina. Am framantat cca 10 min aluatul, apoi l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider- in reteta lui Katy spunea ca e de preferat sa stea o noapte la frigider , eu n-am avut rabdare si l-am lasat vreo 8 ore. Am scos aluatul din frigider l-am impartit in 3 bucati, am folosit decat 2 bucati, a treia o fac maine. Am presarat un pic de faina pe blatul de lucru si am intins o foaie aproximativ patrata, am uns foaia cu ou batul, am presarat mac si apoi cu o rola pentru prajituri am decupat saratele. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si le-am copt cca 20 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Fragede si gustoase , se mananca foarte repede...

Ingrediente Aperitiv saratele cu unt si untura

160 g untura

90 g unt Pilos 80% grasime

200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine

250 g iaurt Pilos cu 10% grasime

cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru

ou pentru uns

mac pentru presarat deasupra

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ