Aperitiv saratele cu unt si untura

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv saratele cu unt si untura

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv saratele cu unt si untura

 

M-au bantuit toata noaptea saratelele lui Katy si azi binenteles ca m-am pus pe framantat. Ea zice in reteta ca e bine sa stea aluatul la frigider peste noapte, eu m-am gandit ca o sa se plictiseasca si l-am lasat vreo 8 ore, fix program de lucru normal....dar cum sunt pastratoare am oprit si pentru maine o portie....

 

INGREDIENTE
160 g untura 90 g unt Pilos 80% grasime 200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine 250 g iaurt Pilos cu 10% grasime cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru ou pentru uns mac pentru presarat deasupra

Pentru ca untul si untura erau ''beton'' de la frigider, le-am dat pe razatoare, la fel si branza am ras-o, toate pe razatoarea mica.Am pus toate ingredientele intr-un castron, adica, untul, untura, branza si iaurtul, le-am omogenizat, apoi am inceput sa adaug faina, putin cate putin, pana am obtinut un aluat nelipicios, mi-au ajuns 500 g faina. Am framantat cca 10 min aluatul, apoi l-am invelit in folie alimentara si l-am bagat la frigider- in reteta lui Katy spunea ca e de preferat sa stea o noapte la frigider , eu n-am avut rabdare si l-am lasat vreo 8 ore. Am scos aluatul din frigider l-am impartit in 3 bucati, am folosit decat 2 bucati, a treia o fac maine. Am presarat un pic de faina pe blatul de lucru si am intins o foaie aproximativ patrata, am uns foaia cu ou batul, am presarat mac si apoi cu o rola pentru prajituri am decupat saratele. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si le-am copt cca 20 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Fragede si gustoase , se mananca foarte repede...

Ingrediente Aperitiv saratele cu unt si untura

160 g untura

90 g unt Pilos 80% grasime

200 g branza de oaie , untoasa si neaparat mai veche, sa se poata rade bine

250 g iaurt Pilos cu 10% grasime

cca 500-600 g faina, mi-au ajuns 500 g de faina+ pentru presarat pe masa de lucru

ou pentru uns

mac pentru presarat deasupra

Categorii