Aperitiv saratele cu untura si unt
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv saratele cu untura si unt
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv saratele cu untura si unt
Am pregatit o portie de saratele cu untura si unt si branza in compozitie. Puteti inlocui macul cu chimen.
INGREDIENTE
Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la frigider, de preferat de seara pana dimineata.
A doua zi impartim aluatul in 3 parti. Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.
Taiem cu un cutit de pizza fasii de 7-8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.
Coacem saratelele la 180 de grade C, aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.
Ingrediente Aperitiv saratele cu untura si unt
160 gr untura
90 gr unt
200 gr branza telemea rasa
250 gr iaurt
sare
550-600 gr faina+ pentru blat
2 oua ptr uns
mac