Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Israel. Cum sa faci Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
Shakshouka este o specialitate nord-africană, care a ajuns mâncare națională și în Israel, adusă din țări precum: Tunisia, Algeria și Egipt. Este un preparat foarte popular, constând din ochiuri în sos condimentat de roșii, care se pregătește în mod special pentru un mic dejun tradițional. Această rețetă a fost adusă în Israel odinioară, de evreii magrebieni, sau tunisieni. În Turcia, există varianta ”Șakșuka”, un preparat în care totuși nu există ouă, ci: vinete, dovlecei, cartofi și iaurt. Și în Spania există o mâncare similară, numită ”Pisto”, preparată ca tocana franțuzească ”Ratatouille” și care se servește cu ouă ochiuri. În Algeria mai există o variantă, numită ”Chakhchoukha”, preparat care nu conține ouă și care se servește cu: gris, vinete, dovlecei și carne de miel.
Ingrediente Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
1 ceapă
1 ardei gras
2 roșii
1 lingură de pastă de tomate
2 căței de usturoi
2-3 linguri de ulei de măsline
2 lingurițe de zahăr brun
1/2 linguriță de sare
1/2 linguriță de chilly
1 linguriță de semințe de chimen
piper
rondele de ardei iute
1 legătură de pătrunjel
4 ouă