Aperitiv spirale cu branza si sunca
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv spirale cu branza si sunca
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv spirale cu branza si sunca
Am avut pe stoc un pachet de foietaj. Pentru ca am fost vizitata de rude, repede -repede am pus de niste spirale rasucite, dar si imbunatatite cu sunca si branza.
1 pachet foietaj 800 gr 200 gr branza burduf 200 gr sunca de Praga 4 linguri cu varf de ketchup picant 1 lingura seminte negrilica[chimen negru ] 1 lingura susan 1 galbenus 1 lingura iaurt sare Foietajul se lasa la dezghetat in frigider . Una dintre foi se unge cu ketchup picant . Se presara pe suprafata intregii foi branza de burduf . Foaia se imparte si se taie in 16 bucati egale de marime dreptunghiulara-alungita. Deasupra fiecarei bucati de foietaj se pune o bucata de sunca de praga, taiata aproximativ la fel . Se acopera cu ceialalta bucata de foietaj si se taie la fel . Se ia fiecare fasie de foietaj umpluta si se rasuceste . Se aseaza in tava pe hartie de copt . Se amesteca galbenusul cu iaurt si cu sare . Se unge fiecare rasucita in parte cu amestecul cu ou. Folositi o pensula de silicon . Presarati pe deasupra pentru aspect , seminte de chimen negru si de susan . Tava se da la cuptorul preincalzit cam 30 minute pana cand spiraele se rumenesc frumos . Au fost atat de reusite incat au fost devorate calde , rapid de catre musafiri.Ingrediente Aperitiv spirale cu branza si sunca
1 pachet foietaj 800 gr
200 gr branza burduf
200 gr sunca de Praga
4 linguri cu varf de ketchup picant
1 lingura seminte negrilica[chimen negru ]
1 lingura susan
1 galbenus
1 lingura iaurt
sare