Aperitiv strudel cu carne
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv strudel cu carne
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv strudel cu carne
Un aperitiv rapid care te scoate din impas cand n-ai idei ce sa mai halesti.:)))))))))))))))))
Aluat foitaj 275 g 300 g carne tocata de porc 3 galbenusuri 70 g branza rasa Emmental frunze ceapa verde 50 g 1 ceapa rosie, mai mica 10 masline taiate ulei pentru calit patrunjel sare piperUmplutura : Am avut la congelator frunze de ceapa verde taiate. Ceapa rosie am curatat-o, spalat-o si am taiat-o marunt. Am scos samburii de la masline, apoi le-am taiat marunt. Am taiat si patrunjelul marunt. Am pus la incins tigaia wok, am adaugat un pic de ulei, apoi am pus ceapa verde si ceapa rosie am presarat un pic de sare si apoi am calit cca 5 min, am adaugat carnea tocata si am calit cca 15 min. Am tras tigaia de pe foc si am lasat sa se raceasca amestecul, apoi am adaugat maslinele, patrunjelul, 2 galbenusuri si branza rasa, am potrivit de sare si piper si am omogenizat bine compozitia. Aluatul l-am scos din hartie si la-m impartit imaginar in 3 parti pe lungime, 2 parti egale cele din exterior. Am asezat pe mijloc umplutura, am taiat cu o rola fasii egale pe cele 2 margini exterioare, apoi am adus fasiile una peste alta imbracand umplutura. Am format un strudel cat lungimea foii de aluat foitaj. Am uns strudelul cu galbenusul ramas , am asezat strudelul in tava aragazului si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade poentru cca 20 min, pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Se poate servi atat cald cat si rece, e foarte satios.
Ingrediente Aperitiv strudel cu carne
Aluat foitaj 275 g
300 g carne tocata de porc
3 galbenusuri
70 g branza rasa Emmental
frunze ceapa verde 50 g
1 ceapa rosie, mai mica
10 masline taiate
ulei pentru calit
patrunjel
sare
piper