Aperitiv tarta cu branza si carnati

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tarta cu branza si carnati

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu branza si carnati

 

Aceasta tarta se poate servi atat calda, cat si rece. Merge de minune seara la cina, dar si pusa la pachet, la serviciu.

 

INGREDIENTE
250 g faina alba 1/2 lgt sare un varf cutit bicarbonat de sodiu 100 g unt rece 2-3 lg apa rece 500 g branza de vaca sarata, framantata 1 ou 2-3 lg smantana/iaurt sare, piper dupa gust 1 buc ceapa alba mai mica 1 buc carnat afumat 2 lg ulei 1 lgt pasta de ardei rosii cherry

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara umplutura.

Se mixeaza branza framantata cu smantana sau iaurtul, ce preferati, pana devine omogena si usor moale. Se adauga oul si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in ulei. Carnatul se taie felii apoi in jumatati si se caleste impreuna cu ceapa. Se adauga lingurita de pasta de ardei si se mai amesteca. Se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se amesteca apoi cu crema de branza si se omogenizeaza totul.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde in forma rotunda, atat cat sa acopere tava de tarta, atat fundul acesteia cat si peretii. Se asaza aluatul in tava, se apasa usor pentru a imbraca peretii apoi se toarna crema de branza. Se niveleaza apoi se asaza rosiile cherry taiate in jumatati. Pe mijloc se asaza o frunza de patrunjel apoi se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se scoate din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca apoi se poate servi.

Pofta buna!

Ingrediente Aperitiv tarta cu branza si carnati

250 g faina alba

1/2 lgt sare

un varf cutit bicarbonat de sodiu

100 g unt rece

2-3 lg apa rece

500 g branza de vaca sarata, framantata

1 ou

2-3 lg smantana/iaurt

sare, piper dupa gust

1 buc ceapa alba mai mica

1 buc carnat afumat

2 lg ulei

1 lgt pasta de ardei

rosii cherry

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ