Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

 

Pentru că aveam în casă ingredientele necesare, m-am hotărât relativ repede să fac pentru cina de ieri seară o tartă adevărată, cu brânzeturi și roșii cherry, condimentată minunat cu frunze proaspete de oregano, așa cum doream de mult timp să prepar. Am copt această tartă într-o tavă de unică folosință, cu diametrul de 20 cm. A ieșit o tartă foarte bună, consistentă și cu un gust foarte plăcut. Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care aluatul a stat la frigider, ca să se întărească.

 

INGREDIENTE
Pentru aluatul de tartă: 200 grame de făină albă 100 grame de unt rece 1 ou 1/2 linguriță de sare extrafină 1 vârf de cuțit de zahăr tos (opțional) Pentru umplutură: 200 grame de telemea de vacă 9-10 roșii cherry 100 grame de mozzarella răzuită 1 ou 1 ceapă roșie mică Pentru decor: 1 ou pentru uns frunze proaspete de oregano

Mai întâi se face un aluat clasic de tartă din: făină, ou, unt și sare extrafină. Când toate ingredientele sunt încorporate uniform, iar aluatul este nelipicios, se pune într-o folie alimentară, se aplatizează și se dă la frigider, pentru cel puțin 30 de minute, ca să se întărească.

Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de hârtie, se înjumătățesc și se mixează oul.

Se răzuiește telemeaua, iar ceapa se curăță, se spală, se șterge și se feliază subțire.

Când aluatul s-a întărit, se scoate din congelator, se întinde o foaie cu o grosime de 5-6 mm, care se pune în tavă și se înțeapă cu o furculiță.

Se distribuie uniform în tavă, telemeaua răzuită, se toarnă cu lingurița mare parte din oul bătut și la suprafața tartei se împrăștie feliuțe de ceapă roșie.

Se acoperă totul cu mozzarella răzuită și se distribuie frumos jumătățile de roșii cherry. Se aranjează frumos, prin ondulare manuală, sau prin tăiere, marginile aluatului.

Se unge tarta (aluatul, în special) cu restul de ou mixat, păstrat special pentru asta) și se dă tava la cuptor, la foc mediu.

Când tarta s-a rumenit frumos, se scoate tava din cuptor. Se lasă tarta să se răcorească puțin (1-2 minute) și se decorează apoi cu frunze proaspete de oregano.

Tarta se porționează după încă 2-3 minute, când s-a mai răcorit.

Ingrediente Aperitiv tarta cu branzeturi si rosii cherry

Pentru aluatul de tartă:

200 grame de făină albă

100 grame de unt rece

1 ou

1/2 linguriță de sare extrafină

1 vârf de cuțit de zahăr tos (opțional)

Pentru umplutură:

200 grame de telemea de vacă

9-10 roșii cherry

100 grame de mozzarella răzuită

1 ou

1 ceapă roșie mică

Pentru decor:

1 ou pentru uns

frunze proaspete de oregano

Categorii

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post

Cartofi dulci la cuptor cu cimbru - Garnitura gustoasa de post - Cum se prepara acesti Cartofi dulci

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne - Cum se prepara Lahmacun - Reteta turceasca de ape

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara aceste Plăc

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat - Cum se prepara aceste Ouă umplute - Aperitiv

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară - Cum se prepara aceasta Tart

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși

Rețeta de langoși pufoși - Irezistibil de gustoși - Cum se prepara Rețeta de langoși pufoși - Irezis

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

Cartofi evantai – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă - Cum se prepara ace

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană - Cum se prepara aceste Brânzoaice sărate - Rețeta s