Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Iar am rămas în pană de idei pentru cină. Aveam niște bureți în congelator și i-am dezghețat și-am pregătit această tartă rapidă și delicioasă, care a fost pe placul întregii familii.
Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 80% rece 1 ou 6 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 450 g bureți (opintici) fierți 6 ouă 2 linguri smântână 120g mozzarela sarePentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit bureți (opintici) pe care-i aveam în congelator. Aceștia au fost fierți în prealabil, scurși bine și dați prin mașina de tocat. I-am decongelat și i-am scurs foarte bine de apă. Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă bureții și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se toarnă umplutura peste aluat și se pliază marginile aluatul deasupra. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.
Ingrediente Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella
Pentru aluat:
200 g făină
100 g unt 80% rece
1 ou
6 linguri apă rece
sare
Pentru umplutură:
450 g bureți (opintici) fierți
6 ouă
2 linguri smântână
120g mozzarela
sare