Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

 

Iar am rămas în pană de idei pentru cină. Aveam niște bureți în congelator și i-am dezghețat și-am pregătit această tartă rapidă și delicioasă, care a fost pe placul întregii familii.

Pentru aluat: 200 g făină 100 g unt 80% rece 1 ou 6 linguri apă rece sare Pentru umplutură: 450 g bureți (opintici) fierți 6 ouă 2 linguri smântână 120g mozzarela sare

Pentru aluat, se amestecă toate făina cu untul și sarea până se obține un aluat sfărâmicios, apoi se adaugă apa rece și oul si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Eu am folosit bureți (opintici) pe care-i aveam în congelator. Aceștia au fost fierți în prealabil, scurși bine și dați prin mașina de tocat. I-am decongelat și i-am scurs foarte bine de apă. Se mixează ouăle cu sare și cu smântâna, apoi se adaugă bureții și mozzarella dată pe răzătoarea mare și se omogenizează compoziția. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-o tavă unsă cu unt. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc. Se toarnă umplutura peste aluat și se pliază marginile aluatul deasupra. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 50-55 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos. Tarta se lasă câteva minute la răcorit, înainte de a o porționa.

Ingrediente Aperitiv tarta cu bureti si mozzarella

Pentru aluat:

200 g făină

100 g unt 80% rece

1 ou

6 linguri apă rece

sare

Pentru umplutură:

450 g bureți (opintici) fierți

6 ouă

2 linguri smântână

120g mozzarela

sare

Categorii