Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Am vazut aceasta tarta la Corina (multumesc mult pentru reteta :*) acum foarte mult timp si am zis ca intr-o zi, am sa o pregatesc si eu, pentru ca mi-a placut mult! Avand cam tot ce imi trebuia prin frigider si cum imi doream ceva pentru dimineata, m-am pus pe facut tarta! Daca ati sti cat de buna a iesit si gustoasa! Imediat am golit tava! Cica trebuia sa fac portie dubla!
INGREDIENTE
Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar ii acoperiti, pentru a nu se usca. Amestecati cartofii zdrobiti reci cu oul, uleiul si laptele batut. La final adaugati sarea, praful de copt si faina. Framantati un aluat omogen.
Umplutura: Intr-o tigaie puneti baconul si il rumenti usor. Il scoateti pe o farfurie, pe un servetel. Ciupercile le spalati si le scurgeti bine de apa. Mozzarella o taiati felii potrivite, iar cascavalul fasii lunguiete. Presarati faina pe masa de lucru, impartiti aluatul in doua bucati egale. Pregatiti o tava dreptunghiulara de tarta. Intindeti dintr-o bucata de aluat o foaie, o asezati in tava, inclusiv pe pereti si o apasati cu degetele. O intepati cu furculita din loc in loc. Asezati ciupercile, baconul, mozzarella si cascavalul. Intindeti o alta foaie din cealalta bucata de aluat, o asezati deasupra si o lipiti bine de margini.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 35-40 de minute, pana se rumeneste. Cand este gata, o scoateti din cuptor. O lasati sa se racoreasca putin, apoi puteti sa o taiati.
Poate fi servita atat calda, cat si rece.
Pofta buna!
Ingrediente Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella
Pentru aluat: 280 gr cartofi curatati 1 ou 1 lingura lapte batut 2 linguri ulei de masline 280 gr faina 1 lingurita praf de copt sare Umplutura: 1 cutie ciuperci taiate 120 gr bacon cubulete 150 gr mozzarella 2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)
280 gr cartofi curatati
1 ou
1 lingura lapte batut
2 linguri ulei de masline
280 gr faina
1 lingurita praf de copt
sare
1 cutie ciuperci taiate
120 gr bacon cubulete
150 gr mozzarella
2 felii cascaval (puteti pune doar mozzarella, daca aveti)