Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Reteta culinara Aperitiv tarta cu ceapa si oregano din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia. De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat. Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata. A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic. Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html
Ingrediente Aperitiv tarta cu ceapa si oregano
250 g de faina
125 g de unt moale
1 lingurita de sare
10 cl de apa calduta
1 lingura oregano uscat
5 cepe mari
4 oua
100 g de bacon afumat
15 cl de smantana
15 cl de lapte
1 lingura de ulei
sare, piper
1 lingura de oregano uscat