Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

Reteta culinara Aperitiv tarta cu ceapa si oregano din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

 

Tarta cu ceapa este o reteta foarte raspandita in regiunea franceza Alsacia. De obicei este parfumata cu nucsoara, eu am preferat s-o parfumez cu oregano uscat. Oregano este o planta aromata. Se crede ca isi are originea in regiunile muntoase din Grecia, Turcia si Italia. A fost numita de grecii antici “Bucuria muntelui”. Oregano este una dintre cele mai puternice plante cu puteri de vindecare si antibiotice naturale, studiate vreodata. A fost mult timp cunoscut faptul ca oregano are proprietați anti-bacteriene, Hipocrate folosindu-l ca un antiseptic. Oregano ameliorează digestia, previne balonarea, protejează inima, scade colesterolul, scăzând riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral ..etc (sursa: http://www.supereva.ro) https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/tarta-cu-ceapa-si-oregano.html

Ingrediente Aperitiv tarta cu ceapa si oregano

250 g de faina

125 g de unt moale

1 lingurita de sare

10 cl de apa calduta

1 lingura oregano uscat

5 cepe mari

4 oua

100 g de bacon afumat

15 cl de smantana

15 cl de lapte

1 lingura de ulei

sare, piper

1 lingura de oregano uscat

Categorii