Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
Spanacul asociat cu branza de capra este o combinatie foarte buna. https://www.blogulluicatalina.com/2021/04/tarta-quiche-cu-spanac-si-branza-de.html
200 g spanac proaspăt 4 oua 2 linguri smantana 100 g brânză de capră 100 g bacon afumat 2 linguri de brânză rasă 1 ceapa mica 1/4 ridiche rosie boia afumată sare piper 1 lingura ulei Ierburi aromatice din ProvenceSpălați și curățați tulpinile de spanac. Se pune la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si cu sare timp de 10 minute. Scurgeți spanacul și tocați-l. Se preincalzeste cuptorul la 180°C. Se prajeste baconul intr-o tigaie cu putin ulei si ceapa curatata si tocata. Se coloreaza 10 minute, se adauga spanacul scurs si tocat. Se pune ardeiul rosu tocat si se intoarce impreuna timp de 5 minute. Intr-un castron batem ouale cu smantana si piper. Se adauga un praf de sare (slanina este deja sarata) si cascaval ras. Asezam compozitia de spanac pe fundul unei forme de tarta unsa cu unt. Se presara ouale cu crema deasupra. Se decorează cu brânză de capră tăiată mărunt, ierburi aromate și felii de ardei. Coaceți timp de 25 de minute. Se lasa sa se raceasca putin, se taie si se serveste.
Ingrediente Aperitiv tarta quiche cu spanac si branza de capra (fara aluat)
200 gr de spanac proaspat
4 oua
2 linguri de smantana
100 gr de branza de capra
100 gr de bacon afumat
2 linguri de cascaval ras
1 ceapa mica
1/4 de ardel rosu
paprika afumata
sare /piper
1 lingura ulei
ierburi aromate de Provence