Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte
Din același aluat se pot face mai multe combinații, așa că pe lângă o tartă cu spanac sărat am pregătit câteva rulouri mixte: D.
A luat : 500 gr faina "00" (aproximativ) 100 gr unt. 50 gr untură. 2 oua. 5 gr sare. 100 gr parmezan rasa, Umplere: 500 gr spanac. 2 linguri ulei de masline, sare piper. 1 catel de usturoi, 4 cârnați mici, 1 ou pentru uns. 150 gr ricotta. 50 gr parmezan rasa. Crenvusti.Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu ulei de masline si usturoi, se lasa 10 minute la foc mic, se condimenteaza cu sare si se lasa la racit.
Dupa aceea se pregateste aluatul, intr-un castron punem untul rece taiat bucatele si untura, adaugam ouale si amestecam, adaugam treptat faina si parmezanul ras si sarea, framantam totul bine pana obtinem un aluat compact si elastic, dam la frigider pt. 20 de minute.
Pur și simplu pregătiți umplutura într-un robot de bucătărie, puneți spanacul, țărușul, adăugați ricotta, parmezanul ras și amestecați bine, piper după gust, lăsați la răcit 20 de minute.
Aluatul se imparte in trei, pe o parte intindem o foaie rotunda si o asezam intr-o tava, deja tapetata, adaugam jumatate din compozitia de spanac si taiem fasii de aluat deasupra, ungem oul si dam cuptorul preincalzit la 180° timp de 25 -35 de minute, pana se rumenesc, se lasa la racit.
Cu aluatul rămas se formează rulouri, se întinde pe rând câte o fâșie mică de aluat, se umple cu spanac și se rulează, se taie în bucăți de 2 cm, se alternează cu cârnați, se pun în tavă, se ung cu ou, se coace la 180° pt. 25-35 de minute, până se rumenesc bine. Serviți fierbinte dacă abia așteptați. Poftă bună!
Ingrediente Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte
Aluat :
500 gr faina "00" (aproximativ)
100 gr unt.
50 gr untura.
2 oua.
5 gr sare.
100 gr parmezan ras,
Umplutura:
500 gr spanac.
2 linguri cu ulei de masline,
sare,piper.
1 catel de usturoi,
4 crenvusti mici,
1 ou pentru uns.
150 gr ricotta.
50 gr parmezan ras.
Crenvusti.