Aperitiv tort, cu oua si lactate
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Aperitiv tort, cu oua si lactate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tort, cu oua si lactate
Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de brânză, cum este numită în Biserică, ultima zi dinaintea Postului Mare, deci în ”Duminica izgonirii lui Adam din rai”, am decis să fac un tort aperitiv, cu ingredientele permise. Obișnuiesc să fac adeseori torturi aperitiv (este al treilea pe care-l postez aici) iar pe acesta l-am decorat cu legumele apreciate de români, care însoțesc neapărat un meniu cu ouă și brânzeturi. Este vorba de: roșii cherry, ceapă și ardei grași. Tortul, pe care l-am gustat deja, ca să fim siguri că-l terminăm până la intrarea în Post, a fost excelent, complet și consistent, pentru că în afară de felia respectivă, fiecare a primit, odată cu decorul, ”garnitura” necesară. Tortul aperitiv este o idee excelentă, mai ales dacă aveți musafiri.
Ingrediente Aperitiv tort, cu oua si lactate
1 pâine rotundă
Pentru crema de brânză:
200 grame de brânză de burduf
100 grame de unt
Pentru crema de ouă:
3-4 ouă fierte tari
100 grame de unt
sare fină
Pentru decor:
50 grame de cașcaval răzuit
300 grame de cremă de brânză cu verdeață
7-8 roșii cherry
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei capia
1/4 ceapă roșie mică
frunze de mărar