Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Pe 30 ianuarie rasfatatul meu, Andrei a implinit 10 ani. Cu aceasta ocazie, ca sa ii fac o farsa 😇 am facut si un tort aperitiv sau cheescake sarat. Cu o zi inainte de petrecere ma tot intreba daca ii facem si tort. Initial i-am spus ca nu stiu sa fac (ceea ce este destul de adevarat 🤭 - doua torturi stiu si eu sa fac) , la care Andrei imi spune: pai invata 🙈. Apoi cand ”munceam” la tortul sarat, i l-am aratat si desi i-am spus ca este sarat, a crezut ca glumesc. A crezut ca glumesc pana cand a gustat din el... Hihi. I-a placut foarte mult cum arata, dar gustul deloc. 🤭 Evident, a fost pe placul parintilor - unora dintre ei... O sa pun o poza si cu tortul ”adevarat”.😇. Totusi, sa va spun si cum l-am facut...
Blat: 300 g crakers 200 g sticksuri 250 g unt Crema spanac: 450 g piure spanac 250 g branza de vaci 250 g cubulete bacon Sos de soia 2 pliculete gelatina Crema sfecla: 2 sfecle potrivite coapte 200 g crema de brânză 100 g nuci caju prajite si sarate pisate 1 legatura ceapa verde 2 pliculete gelatina Jeleu: 3 avocado 1 mango 2 linguri chia putin praf de ghimbir Pentru decor: valeriana si fructe de physallisBlat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece. Crema de spanac: Prajim cubuletele de bacon in putin ulei, pana devin crocante. Mixam piureul de spanac cu branza de vaci, adaugam cubuletele de bacon racite, asezonam cu sos de soia si amestecam cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic. Adaugam crema de spanac peste blatul de biscuiti si dam la frigider pana se incheaga. Intre timp pregatim crema de sfecla. Dupa ce se incheaga crema de spanac adaugam restul compozitiei de blat si dam la rece pana se intareste. Crema de sfecla: Dupa ce am curatat sfecla coapta, o taiem cubulete si o mixam in robot, impreuna cu crema de branza, "praful" de caju si ceapa verde tocata, pana devine o pasta. Potrivim gustul de sare daca mai este cazul. Amestecam pasta cu gelatina pregatita conform instructiunilor de pe plic o turnam peste blat si dam la rece pana se incheaga. Jeleu de avocado: Curatam mango si avocado si le taiem cubulete. Le blendam cu putina apa pana devin crema. Adaugam ghimbirul si chia si daca este cazul un pic de sare. Amestecam cu gelatina, punem jeleul peste compozitia din tava si dam la rece pentru cateva ore. Decoram dupa imaginatie. Pofta buna!
Ingrediente Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Blat: 300 g crakers
200 g sticksuri
250 g unt
Crema spanac:
450 g piure spanac
250 g branza de vaci
250 g cubulete bacon
Sos de soia
2 pliculete gelatina
Crema sfecla:
2 sfecle potrivite coapte
200 g crema de brânză
100 g nuci caju prajite si sarate pisate
1 legatura ceapa verde
2 pliculete gelatina
Jeleu:
3 avocado
1 mango
2 linguri chia
putin praf de ghimbir
Pentru decor:
valeriana si fructe de physallis