Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
Reteta culinara Aperitive empanadas / Pateuri cu ton din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Argentina. Cum sa faci Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
La 25 mai, Argentina sărbătorește ziua independentei, această dată marcând finalul Revoluției din Mai (Revolución de Mayo, 1810), care a condus la separarea de Spania imperială. Numele Argentinei vine din latinescul "argentum", țara reprezentând o sursă de minerale valoroase. Un rol mai important l-a avut producția de vite și cereale, clasând țara printre cele mai bogate națiuni din lume. Placintelele empanadas fac parte din bucataria si cultura latino americane. Retetele lor le gasesti si in bucataria spaniola, si in cea portugheza, dar in nici o alta tara nu au statutul traditional ca in Argentina. Empanadas sunt la fel de populare in Argentina precum hotdogul in America. Se gasesc in orice restaurant sau fast-food. Ideea este aceeasi: o foaie de aluat, taiata intr-un disc si impaturita pe jumatate, care imbraca si sigileaza inauntru o umplutura gustoasa, prajita sau coapta. Va propun o reteta cu ton si cu o forma interesanta. Puteti vedea si o reteta mai clasica reteta cu carne. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/empanadas-pateuri-cu-ton.html
Ingrediente Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
500 g de faina
1 lingurita de sare
125 g de unt
12 cl de apa calduta
1 ou
400 g de ton (conserva)
1 ceapa
20 cl sos de rosii
1 lingurita de zahar
2 linguri ulei
patrunjel tocat
sare, piper, boia de ardei
1 galbenus de ou + 2 linguri de lapte