Ardei capia pentru iarna

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei capia pentru iarna

Reteta simpla de ardei copti la borcan. Pentru gospodinele care nu mai au loc în cămară şi pentru ardei copti, reţeta de mai jos le va salva pentru că este foarte uşoară, nu necesită mult timp de preparare, iar rezultatul este delicios.
Eu am gasit ieri la piata ardei capia si, cum imi plac foarte mult, i-am cumparat si am si facut.
Se pot servi ca salata, cu mancare sau putem face si paine cu ardei copti.
Ardeii se prăjesc în ulei mult – cam la fel ca şi cartofii pai – după care se decojesc. Prăjiţi în acest fel, durează mult mai puţin toată reţeta, spre deosebire de prăjitul în mod clasic, pe plită sau la cuptor. Ardeii se curăță, se poate îndepărta și cotorul, după care se sărează și se lasă la scurs. Într-o oală, pregătim oțetul cu sarea și zahărul și le punem pe foc. În fiecare borcan, se pun ardei, după care turnăm zeama peste și închidem borcanele. Borcanele se pun la fiert într-o oală cu apa, pentru 15 – 20 de minute. Se lasă să se răcească în oală, după care se pot depozita în cămară.

Ingrediente Ardei capia pentru iarna

4 kg ardei capia

1/2 l ulei pentru prăjit

2 căni oţet

2 căni zahar

3-4 linguri sare

borcane

Categorii