Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola - Cum se prepara Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola.
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
Cum se prepara Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
Pâinea se taie cuburi și se transferă într-un bol. Se toarnă puțin lapte, cât să se înmoaie puțin cubulețele de paine.
Într-un alt bol, bateți oul și când se omogenizează adugați-l compoziția peste pâine. Puneți și câteva capere, muguri de pin și măsline. Condimentați cu sare și piper, după gust.
Adăugați și o parte din brânza gorgonzola picantă.
Spălați și tăiați ardeii grași pe jumătate, îndepărtând semințele și cotorul interior. Așezați-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Umpleți jumătățile de ardei cu amestecul de pâine și gorgonzola. Peste fiecare ardei puneți restul de brânză gorgonzola și stropiți cu puțin ulei de măsline. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când ardeii sunt fragezi și ușor rumeniți. Serviți ardeii grași umpluți cu pâine și gorgonzola calzi, alături de o salată proaspătă.
Poftă bună!
sursa https://www.gorgonzola.com/ricette/peperoni-al-forno-ripieni-di-pane-e-gorgonzola-dop/
Ingrediente Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
Ingrediente Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
3 ardei grași roșii
5-6 felii de pâine mai tare
1 ou
100 g gorgonzola picantă
20 g muguri de pin
20 g capere
10 linguri de lapte
20 g măsline feliate
Sare și piper
2-3 crenguțe de cimbru proaspăt
Busuioc proaspăt