Instructiuni de preparare
Ardei grasi pane
Ardeii se spala, se sterg bine si se pun la copt intr-o tigaie, cu ulei. Ii intoarcem pe toate partile, asa incat sa se coaca uniform. Dupa ce s-au copt, ii scoatem din ulei si ii lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de piele, ii spalam putin, ii rupem bucatele si ii lasam sa stea, putin, cu sare, pe un platou. Intre timp, intr-un bol, punem un ou cu putina sare si il batem bine. Adaugam faina si putina sare si amestecam. Punem fasiile de ardei, in ou. Intr-o tigaie, punem ulei la incalzit, iar cand acesta incepe sa sfaraie, adaugam fasii de ardei, date prin ou si faina. Dupa ce s-au prajit pe toate partile, scoatem fasiile pe un platou, in care am pus hartie de bucatarie, asa incat sa se scurga surplusul de ulei. Dupa ce s-au prajit toate fasiile de ardei, se pune pe fiecare bucata in parte mujdei ( eu am pus o lingurita pe fiecare). Se lasa macar 1 ora deoparte, asa incat sa se combine aromele. Pofta buna!