Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

Reteta culinara Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

 

De cand ma bantuie aceasta mancarica  dintr-o carte veche de retete.Si cum a venit primavara si trebuie sa facem curat in congelator m-am gandit ca e timpul sa o pun in aplicare.Am adaptat-o gusturilor mele(adica am marit cantitatea de branza si am pus inclusiv in sos) si a fost exact pe placul nostru.

 

INGREDIENTE
500 gr ardei kapia copti si scursi(din congelator) 40 gr unt 40 gr faina 500 ml lapte sare piper negru macinat 2 linguri smantana grasa marar verde 100 gr telemea rasa putina boia picanta unt+pesmet pentru uns forma. Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii scurgem bine. Scoatem cotoarele(daca nu sunt deja scoase) si ii taiem fasii de 1 cm. Ungem forma cu unt si presaram pesmet. Asezam ardeii kapia in forma. Pregatim sosul.Punem untul intr-o craticioara la foc, Cand untul s-a topit adaugam faina si amestecam energic pana se incorporeaza bine. Incepem sa turnam laptele amestecand continuu pentru a nu face cocoloase.Fierbem 10 minute si dam sosul jos,Il lasam sa se racoreasca si adaugam smantana, mararul, sare dupa gust, piper si telemeaua din care oprim putin pentru presarat deasupra,Intindem sosul peste ardeii kapia, presaram branza telemea ramasa si boiaua picanta. Dam forma la cuptor pana se rumeneste usor.

Ingrediente Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

500 gr ardei kapia copti si scursi(din congelator)

40 gr unt

40 gr faina

500 ml lapte

sare

piper negru macinat

2 linguri smantana grasa

marar verde

100 gr telemea rasa

putina boia picanta

unt+pesmet pentru uns forma.

Categorii