Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Se spala zarzavatul si se lasa sa se zvante, apoi la ardeii kapia li se indeparteaza cotoarele si semintele, morcovul si radacina de patrunjel se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea fina, ceapa curatata se taie marunt, la fel si verdeata. In uleiul de masline incins, se caleste morcovul ras cu ceapa, apoi se adauga si orezul si pasta de tomate, se adauga cate un pic de apa, pana se umfla bine orezul. Intr-un castron, se amesteca bine carnea, cu orezul umflat, radacina rasa de patrunjel, sare, condimentele uscate, lingura de legume deshidratate, oul si verdeata tocata fin. Cu aceasta umplutura, se umple fiecare ardei kapia, iar din rosii se fac capacele care se fixeaza in gura fiecarui ardei umplut. Se asaza unul langa altul in cratita, se adauga apa calda, un praf de sare si un strop de ulei si se da cratita la cuptor cca. 45 de minute, pana ce ardeii se fac. Se consuma fierbinti cu o lingura de smantana. Pofta buna!

Ingrediente Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

10 ardei kapia rosu potriviti de mari

400 g carne tocata de pasare(curcan)

1 ou

1 morcov mare

1 radacina de patrunjel

1 ceapa rosie

200 ml ulei de masline

1 cescuta mica de orez

sare

condimente uscate

1 lingura de legume deshidratate

1 legatura de marar si patrunjel verde

1 lingura de pasta de tomate

2 rosii

smantana

Categorii