Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

Se spala ardeii, apoi se taie in cate 2 jumatati egale, pe lung, se curata cotoarele si semintele. Se incinge un pic de ulei, apoi se caleste ceapa taiata foarte marunt, impreuna cu cus-cusul, un pic de condiment si un praf de legume deshidratate, lasam sa capete o culoare aurie, apoi adaugam jumatate de cana de apa, acoperim cu un capac si lasam la foc domol cca. 10 minute, pana scade tot sucul si cus-cusul incepe sa se lege si nu este foarte fiert. Se incinge in alta tigaie un pic de ulei, in care calim morcovul dat prin razatoarea mica, apoi adaugam carnea tocata pe care o condimentam de sare si piper, adaugam si un praf de condimente si un pic de legume deshidratate. Se lasa sa se calasca bine carnea si la sfarsit, adaugam o lingura de pasta de tomate. Oprim focul si adaugam oul batut si verdeata tocata fin. Se umple fiecare jumatate de ardei cu cate o lingura de cus-cus, apoi completam ca amestecul de carne tocata. Se asaza intr-o tava mai inalta in care punem pana la gura ardeilor lingura de pasta de tomate ramasa diluata cu apa, in care presaram legume deshidratate, sare, piper boabe, foi de dafin si sare si apoi acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute, dupa care descoperim si lasam inca 10 minute. Se servesc fierbinti! Pofta buna!

Ingrediente Ardei rosu umplut cu cus-cus si carne tocata de curcan

3 ardei mari grasi rosii

6 linguri de cus-cus(cu ou)

300 g carne tocata de curcan

1 ceapa

1 morcov

1 ou

patrunjel si marar verde

sare

piper

1 lingurita de amestec de legume deshidratate

1 lingura de amestec de condimente (maghiran

dafin

piper

oregano)

ulei

2 linguri de pasta de tomate

cateva boabe de piper

2-3 frunze de dafin

Categorii