Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Reteta culinara din categoria Curcan. Specific Romania. Cum sa faci Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

 

Ne plac foarte mult ardeii umpluti. Este prima data cand le gatesc cu sos de rosii si ies delicioase.

4 ardei rosii mari 400 g curcan tocat 50 g de orez 15 ml ulei de măsline 1 ceapă 1 roșu 1 morcov Pasta de ardei dulce sare piper cimbru 1 lingura bulion 1/2 legatura patrunjel crema pentru servire -pentru sos: 4-500 g roșii Apa Sare O lingurita de zahar O frunză de dafin

Dovleceii se curăță de coajă, se dau pe răzătoare și se spală. Se pune uleiul intr-un vas cu fundul gros si se caleste usor ceapa tocata marunt. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Se adauga carnea tocata, orezul spalat si patrunjelul tocat si se lasa sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se adauga sare, piper, boia de ardei si cimbru dupa gust. Se amestecă bine pentru a obține o compoziție omogenă. După ce a scăzut sucul de carne, umpleți ardeii cu această compoziție și puneți-i într-o oală mare.

Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se toarnă sosul în oala cu ardei. Adăugați condimentele și zahărul.

Adaugati apa cat sa acopere ardeii si fierbeti aproximativ o ora.

Serviți ardeiul iute, simplu sau cu smântână după dorință.

Ingrediente Ardei umpluti cu carne de curcan, in sos de rosii

4 ardei roșii mari

400 g carne de curcan tocată

50 g orez

15 ml ulei de măsline

1 ceapă

1 roșie

1 morcov

Boia de ardei dulce

sare

piper

cimbru

1 lingură bulion

1/2 legătură pătrunjel

smântână pentru servit

-pentru sos:

4-500g roșii

Apă

Sare

O linguriță zahăr

O foaie de dafin

Categorii