Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie - Mod de preparare Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

 

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie Piticii mei sunt personajele principale in ceea ce priveste retetele culinare cu carne de pe acest blog, la cele de prajituri se schimba povestea :)) Asadar, ei sunt mari amatori de musaca, in special de musaca de cartofi. Ma rog, de mancarurile care seamana cu o musaca pentru ca deocamdata nu stiu ei sa faca diferenta. :D Dar daca e carne intre doua straturi de..."ceva" :)) treaba-i buna. Asa ca, avand la dispozitie multe legume din gradina bunicii, deci bio :D mi-am zis ca ar fi pacat sa nu profit de ele si am facut o musaca de dovlecei. Ai mei s-au lins pe degete, asa ca va invit si pe voi sa treceti la treaba ;)  

Ingrediente pentru Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie:

Pentru un vas 20/20 cm: 2 dovlecei marisori 50 g cascaval ras 1 ou sare si piper fulgi de ardei iute frunze de patrunjel si busuioc Pentru umplutura: ~300 g piept de curcan 1 ceapa mare 2 rosii mari de gradina 1 ardei kapia 1 capatana usturoi frunze de patrunjel sare si piper Pentru sosul Bechamel: 50 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte sare putina nucsoara In plus: ~100 g cascaval ras

Mod de preparare Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie:

Dovleceii se curata de coaja, se scobesc de seminte cu ajutorul unei lingurite si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se presara cu putina sare si se lasa deoparte cateva minute, pana isi vor lasa zeama. Stoarcem bine de zeama presand razatura de dovlecei intre palme.

Punem intr-un castron, apoi adaugam cascavalul ras, oul, sare si piper, fulgii de ardei iute si verdeturile tocate. Amestecam bine compozitia pana devine omogena. Compozitia o vom imparti in doua parti.

Umplutura:

Ceapa tocata marunt o calin in cateva linguri de ulei. Cand s-a inmuiat adaugam rosiile si ardeiul kapia pasate si lasam sa se calesca putin impreuna. Adaugam apoi pieptul de curcan tocat si amestecam pana carnea se albeste si se desface. Lasam sa fiarba la foc domol pana scade toata zeama din tigaie. Saram si piperam dupa gust, adaugam usturoiul pisat si verdeata tocata.

Sos Bechamel:

Untul il topim la foc mic, adaugam faina si amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Turnam laptele rece, putin cate putin si amestecam pana incepe sa se ingroase. Daca se ingroasa prea tare mai adaugam lapte, trebuie sa avem un sos subtire. Condimentam dupa gust cu sare si nucsoara. Sosul obtinut il vom imparti in 3 parti aproximativ egale.

Intr-un vas termorezistent uns cu ulei punem jumatate din cantitatea de dovlecei. Nivelam frumos si acoperim cu un strat de sos Bechamel. Punem si compozitia de carne, un alt strat de sos Bechamel si restul de dovlecei. La final punem sosul Bechamel ramas si cascavalul ras.

Dam vasul la cuptor la foc mediu pana musacaua se rumeneste frumos deasupra.

Se serveste calda. E buna si rece, caz in care se va putea felia frumos.

Va recomandam si varianta cu carne de pui Musaca de dovlecei cu carne de pui sau varianta cu cartofi Musaca de cartofi

Noua ne-a placut tare mult si varianta cu varza creata Musaca de varza creata

 

Ingrediente Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

Pentru un vas 20/20 cm:

2 dovlecei marisori

50 g cascaval ras

1 ou

sare si piper

fulgi de ardei iute

frunze de patrunjel si busuioc

Pentru umplutura:

~300 g piept de curcan

1 ceapa mare

2 rosii mari de gradina

1 ardei kapia

1 capatana usturoi

frunze de patrunjel

sare si piper

Pentru sosul Bechamel:

50 g unt

1 lingura faina

300 ml lapte

sare

putina nucsoara

In plus:

~100 g cascaval ras

Categorii