Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos
Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos - Iata cum se prepara Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos.
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos
Reteta de piftie de curcan se poate face în orice moment din an, nu numai la sărbătorile de iarnă! Răcituri de porc am făcut foarte des, așa că acuma m-am hotărât să fac piftie de curcan. Am primit carne de curcan, crescut la curte, de la o verișoară din Ardeal. Am pus-o în congelator, iar acum i-a venit rândul. Gelatina extrasă din oase, cartilaje și piele, prin fierbere, este cea care încheagă piftia. Asezonată cu usturoi din belșug, piftia este un deliciu. Dacă gelatina nu este suficientă (mai ales în cazul răciturilor de pasăre) ea poate fi suplimentată cu gelatină granule sau foi, din comerț. Piftia este servită în general ca aperitiv, dar sunt zone în care se servește alături de sarmale și/sau mămăliguță. Pentru Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne curcan, morcovi, patrunjel, usturoi, dafin, ceapa.
Ingrediente Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos
Ingredientele pentru Piftie de curcan - Reteta traditionala a unui preparat gustos
2 kg carne de curcan (am avut piept, aripi și gât)
2-3 morcovi (opțional)
1 rădăcină pătrunjel (opțional)
1 căciulie de usturoi
sare dupa gust
1 linguriță boabe de piper
1-2 frunze de dafin (opțional)
1 ceapă (opțional)
5-6 l apă rece