Ardei umpluti cu carne de porc

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Ardei umpluti cu carne de porc

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ardei umpluti cu carne de porc

1 kg carne porc- cotlet și spata am pus eu 700 g ceapă 100 g morcov ras pe răzătoarea mica 50 g păstârnac ras pe răzătoarea mica 250 g orez 150 g ulei 80 g pasta de tomate 2 oua 1 kg roșii 15 buc. ardei gras 15 frunze de vita de vie 1 legătură marar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leustean 2 crenguțe cimbru

Tăiem ceapa mărunt și o punem la calit in uleiul fierbinte, împreună cu morcovul și păstârnacul. Le călim 5 minute adăugând cate putina apa,după care adăugăm orezul spalat și mai ținem pe foc, inca 5 minute amestecând din când în când. Lăsăm să se răcorească puțin, apoi adăugăm carnea tocata, mărarul, leusteanul și pătrunjelul tocat, pasta de tomate, 2 oua și sare după gust. Eu fac compoziția puțin mai sărată decât îmi place, pentru că mai trag și ardeii. Cu această compoziție umplem ardeii curatati de cotoare și spălați. Ii umplem pe trei sferturi că sa avem loc de o sărmăluță mica drept capac. Pregătim doua cratițe in care punem roșiile tăiate felii grosute,crenguțele de cimbru deasupra apoi punem ardeii și completam cu apa fierbinte, până la jumătatea lor. Nu ii înecăm in apa, căci lasă și ei zeama. Punem capacul și din momentul in care a inceput apa să fiarbă, ii lăsăm 1 ora la foc mic. Scurgem apa și servim ardeii cu smântână și cu bucăți de roșii din cratiță. Pofta buna!

Ingrediente Ardei umpluti cu carne de porc

1 kg carne porc- cotlet și spata am pus eu

700 g ceapă

100 g morcov ras pe răzătoarea mica

50 g păstârnac ras pe răzătoarea mica

250 g orez

150 g ulei

80 g pasta de tomate

2 oua

1 kg roșii

15 buc. ardei gras

15 frunze de vita de vie

1 legătură marar

1 legătură pătrunjel

1 legătură leustean

2 crenguțe cimbru

Categorii