Ardei umpluti, in sos de rosii
Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Ardei umpluti, in sos de rosii
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ardei umpluti, in sos de rosii
Când am preparat rețeta „Sărmăluțe în foi de viță”, cu frunze de viță de vie din congelator, am observat că mai aveam o pungă cu 6 ardei grași, numai buni pentru umplut. Așa că m-am decis să fac și niște ardei umpluți, în sos de roșii! Ingredientele de mai jos sunt pentru 3 porții.
Ingrediente Ardei umpluti, in sos de rosii
6 ardei mari
450 - 500 g carne de porc tocată (poate fi doar carne de vită sau amestec)
1 ceapă medie
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
1/2 l suc de roșii
1/3 pahar cu orez (cca 50 g)
sare de bucătărie după gust
piper măcinat după gust
boia de ardei dulce după gust