Aripi de gascan la cuptor

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Aripi de gascan la cuptor

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aripi de gascan la cuptor

 

  Aveam aripi de la doi gascani. Mai întâi le-am fiert cu condimente. După fierbere, două bucăți au fost consumate ca atare. Restul l-am pus la cuptor sa se rumeneasca. Cu o salata la mine, am iesit la o cina delicioasa.

aripi de gospodină 1 frunză de dafin 1 lingurita boabe de piper negru 1/2 lingurita maghiran uscat 1 morcov sare 2 linguri grăsime de rață de casă 2 linguri pasta de ardei cu productie proprie de telina 2 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi paprika piper negru patrunjel verde Aripile gascon se curăță bine, se spală și se fierb. Am pus in oala morcovi, dafin, sare, maghiran si boabe de piper. Pentru fierbere am folosit o oala sub presiune. După o oră am scos aripioarele din suc. Sucul nu se aruncă. L-am folosit ca bază pentru a face o supă. Untura de rata se amesteca cu pasta de rosii, pasta de ardei, ardei, usturoi zdrobit si putina boia. Ungeți aripioarele fierte de gâscă cu acest amestec. Pune morcovul feliat lângă el. Aripioarele asezonate se pun intr-o tava si se dau la cuptor sa se rumeneasca. Am folosit funcția complet grill. În 10 minute aripile mele au devenit frumos maro. Supravegheați coacerea când utilizați această funcție de grătar complet, temperatura în cuptor crește la 280 de grade și felurile de mâncare pot trece rapid de la maro la prea bronzate. La final se presara peste carne, patrunjel verde tocat. Alaturi de aripioarele rosii ale gasconului am pregatit si o salata de varza proaspata. Poftă bună !!!!

Ingrediente Aripi de gascan la cuptor

aripi de gascan-de casa

1 foaia dafin

1 lingurita boabe piper negru

1/2 lingurita maghiran uscat

1 morcov

sare

2 linguri grasime rata -de casa

2 linguri pasta ardei cu telina-productie proprie

2 linguri pasta rosiii

4 catei usturoi

boia dulce de ardei

piper negru macinat

patrunjel verde

Categorii