Aripi de gascan la cuptor

Aripi de gascan la cuptor

Reteta culinara din categoria Mancaruri cu carne. Specific Romania. Cum sa faci Aripi de gascan la cuptor

Timp de preparare
90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Aripi de gascan la cuptor

 

  Am avut aripi de la doi gascani . Intai le-am fiert  cu condimente . Dupa fierbere doua bucati s-au consumat ca atare . Restul le-am pus la cuptor de s-au rumenit . Cu o salata alaturi m-am scos de de o cina delicioasa .

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
aripi de gascan-de casa 1 foaia dafin 1 lingurita boabe piper negru 1/2 lingurita maghiran uscat 1 morcov sare 2 linguri grasime rata -de casa 2 linguri pasta ardei cu telina-productie proprie 2 linguri pasta rosiii 4 catei usturoi boia dulce de ardei piper negru macinat patrunjel verde Aripile de gascan se curata bine, se spala si se pun la fiert. In oala am introdus morcovul , foaia de dafin , sare , maghiran si piper boabe . Pentru fierbere am folosit oala cu fierbere sub presiune . Dupa o ora am scos aripile din zeama . Zeama nu se arunca . Eu am folosit ca baza la prepararea unei ciorbe. Untura de rata se amesteca cu pasta de rosii , pasta de ardei , piper , usturoi pisat si putina boia . Cu acest mix se ung aripile fierte de gascan . Alaturi se pune morcovul taiat rondele . Aripile condimentate se pun intr-o tava si se dau la cuptor ca sa se rumeneasca . Eu am folosit functia full grill . In 10 minute aripile mele s-au rumenit frumos . Supravegheati coacerea cand folositi aceasta functie de full grill ,temperatura in cuptor creste la 280 grade si preparatele ,repede pot trece de la rumen la prea bronzat . Presarati la sfarsit peste carne , patrunjel verde tocat . Alaturi de aripile rumene de gascan am preparat o salata de varza proaspata . Pofta buna !!!!

Ingrediente

  • aripi de gascan-de casa
  • 1 foaia dafin
  • 1 lingurita boabe piper negru
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1 morcov
  • sare
  • 2 linguri grasime rata -de casa
  • 2 linguri pasta ardei cu telina-productie proprie
  • 2 linguri pasta rosiii
  • 4 catei usturoi
  • boia dulce de ardei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde

Categorii

Retete similare