Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Aripile spalate si scurse se portioneaza si se condimenteaza usor (pentru ca sosul este destul de condimentat). Intr-o farfurie punem faina, in alta punem fulgii de porumb zdrobiti, iar ouale le punem intr-un bol si le batem bine cu o furculita. Luam fiecare bucata de aripa, o trecem prin faina, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Dupa ce am terminat operatiunea cu toate aripile, le vom praji in ulei incins, la foc mai mic, pentru a se patrunde bine carnea. Le scoatem pe servetele absorbante de bucatarie si le vom servi alaturi de sosul picant, pe care l-am pregatit astfel: Intr-un bol punem mierea, sosul pimento, sarea, otetul si condimentul de pui. Amestecam foarte bine pentru omogenizare. Este un sos destul de picant, cui nu-i place asa picant, trebuie sa reduca din sosul pimento. Este o gustare excelenta!

Ingrediente Aripioare in crusta crocanta cu sos dulce picant

Pentru 2 persoane:

-4 aripi de pui

-2-3 oua

-3 linguri de faina

-o punga de fulgi de porumb

-sare si piper dupa gust

Pentru sos:

-o sticluta de pimento chilli sauce

-30 g de miere de albine

-o lingura de otet

-o lingurita de condimente pentru pui

-un varf de lingurita de sare

Categorii