Aripioare picante in crusta crocanta
Daca va plac aripioarele de la KFC, aceasta e o reteta pe care o s-o indragiti. Sunt simplu de facut si nu necesita foarte mult timp, asa ca daca nu aveti chef sa iesiti in oras, va puteti face propriul fast-food acasa. Sunt cam calorice, dar nu mai calorice ca cele de la KFC. Tot ce mai lipsea la ele era sosul Glenn si aveau exact acelasi gust. In rest, sunt la fel, picante si crispy. Deci, va invit sa incercati reteta si sa-mi spuneti daca v-au placut. Eu cred ca sunt delicioase!
Instructiuni de preparare Aripioare picante in crusta crocanta
Se sectioneaza aripioarele in 3, iar varfurile se arunca. Se spala foarte bine iar apoi se pun intr-un bol cu apa rece unde agaugati sare si vegeta dupa gust, si aproximativ 3 lingurite de usturoi granulat sau 3 catei mici zdrobiti. Puneti bolul la frigider si lasati vreo 4 ore (sau mai mult, cu atat mai bine) , sa patrunda aroma.
Dupa ce au stat la frigider, le scoateti si in aceeasi apa condimentata le dati in clocot. Mai apoi le scoateti si le lasati 5 minute sa se stoarca in storcatorul pentru paste.
Puneti ulei in tigaie, mai mult decat la snitele si lasati-l sa se incinga foarte bine.Intre timp, spargeti doua oua si le bateti bine. Adaugati faina, praful de chilli, ghimbirul si boiaua si bateti pana nu mai sunt cocoloase.Pe o farfurie puneti fulgii de porumb pe care ii maruntiti cu mana in bucati cat mai mici.
Dupa ce uleiul s-a incins suficient, luati cate o aripioara, o scufundati in copozitia cu oua, o dati prin fulgi si apoi o prajiti. Incercati sa nu puneti multi fulgi in farfurie, pentru ca dupa ce se umezesc nu prea se mai lipesc.Mai bine adaugati pe parcurs. Dupa ce s-a prajit, scoateti aripioara si o puneti pe o farfurie cu servetel dedesubt. Repetati procesul pentru celelalte aripioare.
Dupa ce ati terminat, puteti savura. Pofta buna!
Ingrediente Aripioare picante in crusta crocanta
12 aripioare de pui
Usturoi (granulat sau proaspat)
Vegeta
Sare
2 oua
2 linguri de faina
2 lingurite chilli
1/2 lingurita ghimbir
Sare
Piper
Boia picanta (optional, daca va place si mai picant)
Fulgi de porumb
Ulei