Arpacas cu legume de post
Reteta culinara Arpacas cu legume de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Arpacas cu legume de post
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Arpacas cu legume de post
Un preparat de post delicios , hranitor si sanatos dar si o garnitura versatila ce se poate combina cu succes la sos rosu sau alb .
o cana de arpacas (200 ml ,cana) un morcov mare. 2 cepe. 3 lunguri ulei sare dupa gust. Piper dupa gust. condimente de care va place: chimen ,ierburi aromatice, busuioc , oregano … etc . Eu am pus maghiran. Spalam arpacasul in mai multe ape, pana apa devine limpede si l lasam in apa minim 3 ore.Il punem la fiert cu 3 litri de apa la foc mic circa 40 min. Arpacasul trebuie sa fie bine patruns. Il scurgem bine de apa, il lasam in sita pana pregatim legumele.Curatam legumele , spalam si tocam cubulete. Intr un ceaunel , adaugam uleiul.Cand s -a incazit uleiul, adaugam mai intai morcovul , sotam sub capac 5 minute la foc mediu, apoi adaugam ceapa.Mai sotam 5 minute .Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam arpacasul scurs bine de apa.Amestecam bine si mai lasam 6-7 minute, potrivim de sare si piper, condimentam dupa plac .Acoperim , oprim flacara si lasam 10 minute pentru finalizare. Se serveste ca atare cu muraturi cu friptura, peste ,snitele sau parjoale.Ingrediente Arpacas cu legume de post
o cana de arpacas (200 ml ,cana)
un morcov mare.
2 cepe.
3 lunguri ulei
sare dupa gust.
Piper dupa gust.
condimente de care va place: chimen ,ierburi aromatice, busuioc , oregano … etc . Eu am pus maghiran.