Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Chirbuli - Reteta de oua georgiene - Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:  Curata si taie cubulete, apoi caleste ceapa in ulei

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chirbuli - Reteta de oua georgiene

 

Chirbuli este un preparat traditional georgian, foarte aromat, asemanator cu shakshuka, dar cu influente si condimente caucaziene specifice. Este un fel de oua gatite in sos de legume si mirodenii, servite adesea ca mic dejun consistent sau brunch. Pentru a pregati Chirbuli - Reteta de oua georgiene, ai nevoie de ingredientele urmatoare: ceapa, rosii, usturoi, coriandru, nuci, verdeata si oua.

Ingrediente Chirbuli - Reteta de oua georgiene: 3-4 oua 2–3 linguri de ulei (preferabil ulei de floarea-soarelui sau de masline) 1 ceapa mare, tocata marunt 2–3 rosii mari (sau 250 g rosii cuburi din conserva) 1–2 catei de usturoi, pisati 1 lingurita de pasta de rosii (optional, pentru intensificarea gustului) 1 lingurita de boia dulce sare si piper dupa gust 1/2 lingurita de coriandru macinat (traditional georgian) 1/2 lingurita de nucsoara (optional) Verdeata proaspata: patrunjel, coriandru verde, tarhon sau busuioc – dupa gust 50 gr nuci (traditional) sare si piper dupa gust

Cum se prepara Chirbuli - Reteta de oua georgiene:

 Curata si taie cubulete, apoi caleste ceapa in ulei pana devine aurie.

Adauga usturoiul, apoi rosiile tocate (sau conserva) si gateste 5–10 minute, pana se evapora lichidul.

Adauga nuci macinate, pasta de rosii, condimentele (boia, coriandru, sare, piper, nucsoara).

Lasa sosul sa fiarba cateva minute, apoi adauga verdeata tocata.

Fa 2-3 locasuri in sos si sparge ouale direct in tigaie (ca la oua ochiuri). Acopera si gateste 3–5 minute, pana ouale sunt facute dupa preferinta (galbenus moale sau tare).

Presara verdeturi proaspete deasupra la servire.

Incearca si reteta de Ouă în purgatoriu, asemanatoare cu aceasta sau varianta de Omletă cu dovlecei, o reteta rapida si gustoasa.

Iti recomandam si reteta de Mic dejun cu ouă turcești. 

Ingrediente Chirbuli - Reteta de oua georgiene

Ingrediente Chirbuli - Reteta de oua georgiene:

3-4 oua

2–3 linguri de ulei (preferabil ulei de floarea-soarelui sau de masline)

1 ceapa mare, tocata marunt

2–3 rosii mari (sau 250 g rosii cuburi din conserva)

1–2 catei de usturoi, pisati

1 lingurita de pasta de rosii (optional, pentru intensificarea gustului)

1 lingurita de boia dulce

sare si piper dupa gust

1/2 lingurita de coriandru macinat (traditional georgian)

1/2 lingurita de nucsoara (optional)

Verdeata proaspata: patrunjel, coriandru verde, tarhon sau busuioc – dupa gust

50 gr nuci (traditional)

sare si piper dupa gust

Categorii

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp