Aspic din fructe de mare

Reteta culinara Aspic din fructe de mare din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aspic din fructe de mare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aspic din fructe de mare

 

Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator. Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins. Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță. Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.

Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.

Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.

În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.

Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.

Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aspic din fructe de mare

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Categorii

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă

Plăcintă cu ciuperci și foietaj - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara Plăcintă cu ciuperci și

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă

Plăcintă cu smochine și brânză Camembert - Combinația care te va cuceri prin gust și aromă - Cum se

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica

Cornuri cu branza sarata - Reteta gustoasa si spornica - Cum se prepara Cornuri cu branza sarata - R

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid

Tarta rustica cu rosii si cascaval, un aperitiv gustos si rapid - Cum se prepara Tarta rustica cu ro

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat

Reteta culinara Rețeta de Bouyourdi - Aperitiv grecesc savuros și ușor de preparat din categoria Ape

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios

Reteta culinara Bulete de cașcaval - Aperitiv crocant și delicios din categoria Aperitive / Garnitur

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Tarta rustica cu rosii si cascaval

Reteta culinara Tarta rustica cu rosii si cascaval din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Rom

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă

Pâine umplută cu brânză și bacon - Rețeta delicioasă și rapidă - Cum se prepara Pâine umplută cu brâ