Aspic din fructe de mare

Reteta culinara Aspic din fructe de mare din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aspic din fructe de mare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aspic din fructe de mare

 

Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator. Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins. Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță. Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.

Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.

Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.

În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.

Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.

Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aspic din fructe de mare

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Categorii

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit