Aspic din fructe de mare

Reteta culinara Aspic din fructe de mare din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Aspic din fructe de mare

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Aspic din fructe de mare

 

Mno, am primit o poză în grupul familiei și am luat-o ca și o provocare, deoarece cineva își dorea așa ceva. Mă rog era un fel de piftie din creveți, dar așa luată pe repede înainte m-am adaptat cu ce am avut la îndemână în congelator. Mno, ideea fost super i-am surprins plăcut dar gustul un pic altfel ca cel de piftie de porc, ceea ce e firesc nu prea i-a convins. Dar mi-a plăcut ideea și gustul puțin dulce de la surimi și de mare de la midii, rapane și baby caracatiță. Spor și poftă bună celor curioși de noi gusturi și provocări.

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Fructele de mare se lasă să se decongeleze, apoi se spală, tamponează ca să se usuce.

Usturoiul se curăță feliază și se pun la prăjit împreună cu fructele de mare la foc rapid în uleiul fierbinte cca. 2-3 minute. Se asezonează de sare, piper și se scot din tigaie.

Gelatina sau Agar agar, se înmoaie în puțină apă rece, cca. 1 lingură.

În tigaia în care s-au gătit fructele de mare se adaugă vinul și supa de legume, se lasă să dea în clocot și apoi se lasă la fiet cca. 5 minute la foc mic.

Se stoarce gelatina de apă și se adaugă în supa de mai sus, se adaugă și câteva fâșii de oregano verde.

Fructele de mare se repartizează în boluri sau pahare de cocktail, peste care se toarnă aspicul de vin fierbinte și se lasă la rece cca. 4 ore până la servire, sau chiar până a doua zi.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Aspic din fructe de mare

Fructe de mare mixt (baby caracatiță, surimi, midii, rapane, creveți) cca. 400 g, Vin alb sec 200 ml, Ulei de măsline 5 linguri, Usturoi 2 căței, Piper proaspăt măcinat 1 linguriță, Supă de legume cca. 400 ml, Gelatină alimentară 5 foi sau 2 lingurițe de Agar agar, Sare de mare 1 lingură, Oregano proaspăt 2-3 fire.

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni