Baba au rhum

Reteta culinara Baba au rhum din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Baba au rhum
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Baba au rhum
Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului al 18-lea de catre regele polonez Stanislas, atunci duc de Lorraine, instalat fiind la Nancy, care i s-a parut aceasta briosa, putin.....seaca, atunci s-a gandit ca ar trebui sa i se adauge ceva, iar acel ceva a fost un sirop dulce, si mult, mult sirop! Deci, s-ar parea, ca in final, ar fi o reteta poloneza?! Acest desert a inceput sa fie preparat ptr diferite zile religioase, cum ar fi pastele si craciunul. Din secolul al 19-lea, a inceput sa aiba un succes imens, iar pe parcurs s-au mai adaugat mici "adaptari". Informatiile le-am preluat de pe google.com
Ingrediente Baba au rhum
275 gr faina
3 oua
10 gr drojdie uscata
50 ml lapte
90 gr unt topit
350 gr zahar
70 ml rom
50 gr dulceata dupa gust
frisca ptr decor
fructe proaspete sau confiate ptr decor