Baba au rhum

Reteta culinara Baba au rhum din categoria Prajituri. Specific Franta. Cum sa faci Baba au rhum

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baba au rhum

 

Dupa cum se stie, e o reteta franceza, dar se zice ca oficial, aceasta reteta a fost inventata in prima jumatate a secolului al 18-lea de catre regele polonez Stanislas, atunci duc de Lorraine, instalat fiind la Nancy, care i s-a parut aceasta briosa, putin.....seaca, atunci s-a gandit ca ar trebui sa i se adauge ceva, iar acel ceva a fost un sirop dulce, si mult, mult sirop! Deci, s-ar parea, ca in final, ar fi o reteta poloneza?! Acest desert a inceput sa fie preparat ptr diferite zile religioase, cum ar fi pastele si craciunul. Din secolul al 19-lea, a inceput sa aiba un succes imens, iar pe parcurs s-au mai adaugat mici "adaptari". Informatiile le-am preluat de pe google.com

Ingrediente Baba au rhum

275 gr faina

3 oua

10 gr drojdie uscata

50 ml lapte

90 gr unt topit

350 gr zahar

70 ml rom

50 gr dulceata dupa gust

frisca ptr decor

fructe proaspete sau confiate ptr decor

Categorii