Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)

Se coc vinetele, se lasa sa se raceasca, se curata si se lasa sa se scurga de apa. Se amesteca vinetele cu mixerul impreuna cu tahina, sarea, uleiul si sucul de lamiie pina cind se obtine o pasta fina si pufoasa (aprox 5 minute). Se lasa la rece cel putin o ora inainte de servire.Se serveste in castronele de lut (preferabil) cu putin ulei de masline deasupra si citeva frunze de menta ca decor

Ingrediente Baba Ghanouj (Pasta de vinete cu piure de susan)

3 vinete medii

o jumatate de ceasca de suc de lamiie

trei sferturi de ceasca de tahina (piure de susan

se gaseste la supermagazin la sectia de mincaruri arabesti sau la magazinele orientale)

2 linguri de ulei de masline

2 lingurite sare

Categorii