Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Jumatatile de bagheta se taie de-a lungul si se scobesc pentru a elimina miezul. Salamul se taie bucati mici si se prajeste in untura, apoi se scoate pe un servet absorbant de bucatarie. Ciupercile se spala si se feliaza. Ardeiul gras se curata de cotor si seminte, se spala si se taie bucati lungi si subtiri. Ciupercile si ardeiul se pun la foc intr-o tigaie impreuna cu uleiul, apa si putina sare si se acopera cu un capac, lasandu-le sa se inabuse. Intr-un castron se bate oul cu un praf de sare, apoi se adauga ketchupul si ierburile aromatice si se amesteca. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Baghetele se umezec cu apa pe partea crocanta, se aseaza in tava, apoi se umplu astfel: se pune salamul prajit, ciupercile si ardeiul, boabe de porumb (se pastreaza cateva pentru a mai pune si la final), compozitia din ou si ketchup, cascavalul ras si alte cateva boabe de porumb. Se introduce tava la cuptor pana cand se topeste cascavalul (15-20 de minute).

Ingrediente Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb

3 jumatati de bagheta

150 g salam rustic + untura pentru prajirea acestuia

100 g ciuperci champignon

un ardei gras rosu (180 g)

o lingura ulei

100 ml apa

sare

un ou

5 linguri ketchup dulce

putin oregano uscat

putin busuioc uscat

100 g boabe de porumb dulce din conserva

150 g cascaval ras.

Categorii