Baghete umplute cu sunca si cascaval
Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Baghete umplute cu sunca si cascaval
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Baghete umplute cu sunca si cascaval
Aluaturi de casa. Cred ca sunt cele mai bune baghete pe care le-am mancat pana acum. Va recomand sa le incercati.
INGREDIENTE
Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se adauga sarea. Amestecam totul pana obtinem un aluat omogen, se framanta timp de 5 minute. Aluatul se pune intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa la crescut intre 1:30-2 ore. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 2 bucati egale (mie mi-a iesit fiecare de 425 gr), fiecare bucata se intinde un dreptunghi, se unge cu unt topit si racit, o parte din aluat se taie fasii, iar pe cealalta parte se pune cascavalul, sunca, fasiile de ardei rosu si crenvursti sau masline verzi. Fiecare pune ce doreste. Baghetele se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30 de minute. Dupa acest timp, baghetele se ung cu oul batut, eu am pus si seminte de in sau de susan. Se pun la copt la 180C timp de 30 de minute sau pana cand baghetele sunt coapte. Pofta buna!
Ingrediente Baghete umplute cu sunca si cascaval
Aluatul:
500 gr faina
250 gr lapte
50 gr unt topit si racit
25 gr de drojdie proaspata
50 gr zahar
1 lingurita de sare
Umplutura
Felii de cascaval
Felii de sunca
Felii de ardei rosu
Crenvursti sau masline
Pentru uns:
1 ou batut
30 gr unt