Baghete umplute cu sunca si cascaval

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Baghete umplute cu sunca si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baghete umplute cu sunca si cascaval

 

Aluaturi de casa. Cred ca sunt cele mai bune baghete pe care le-am mancat pana acum. Va recomand sa le incercati.

 

INGREDIENTE
Aluatul: 500 gr faina 250 gr lapte 50 gr unt topit si racit 25 gr de drojdie proaspata 50 gr zahar 1 lingurita de sare Umplutura Felii de cascaval Felii de sunca Felii de ardei rosu Crenvursti sau masline Pentru uns: 1 ou batut 30 gr unt

Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se adauga sarea. Amestecam totul pana obtinem un aluat omogen, se framanta timp de 5 minute. Aluatul se pune intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa la crescut intre 1:30-2 ore. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 2 bucati egale (mie mi-a iesit fiecare de 425 gr), fiecare bucata se intinde un dreptunghi, se unge cu unt topit si racit, o parte din aluat se taie fasii, iar pe cealalta parte se pune cascavalul, sunca, fasiile de ardei rosu si crenvursti sau masline verzi. Fiecare pune ce doreste. Baghetele se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30 de minute. Dupa acest timp, baghetele se ung cu oul batut, eu am pus si seminte de in sau de susan. Se pun la copt la 180C timp de 30 de minute sau pana cand baghetele sunt coapte. Pofta buna!

Ingrediente Baghete umplute cu sunca si cascaval

Aluatul:

500 gr faina

250 gr lapte

50 gr unt topit si racit

25 gr de drojdie proaspata

50 gr zahar

1 lingurita de sare

Umplutura

Felii de cascaval

Felii de sunca

Felii de ardei rosu

Crenvursti sau masline

Pentru uns:

1 ou batut

30 gr unt

Categorii

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare - Cum se prepara Crostini cu ciuperci - Gu

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid - Cum se prepara aceste Brioșe cu

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

Reteta culinara Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește din

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut - Cum se prepara Clătita asiatică - Super gustoas

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit