Baghete umplute cu sunca si cascaval

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Spania. Cum sa faci Baghete umplute cu sunca si cascaval

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baghete umplute cu sunca si cascaval

 

Aluaturi de casa. Cred ca sunt cele mai bune baghete pe care le-am mancat pana acum. Va recomand sa le incercati.

 

INGREDIENTE
Aluatul: 500 gr faina 250 gr lapte 50 gr unt topit si racit 25 gr de drojdie proaspata 50 gr zahar 1 lingurita de sare Umplutura Felii de cascaval Felii de sunca Felii de ardei rosu Crenvursti sau masline Pentru uns: 1 ou batut 30 gr unt

Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se adauga sarea. Amestecam totul pana obtinem un aluat omogen, se framanta timp de 5 minute. Aluatul se pune intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa la crescut intre 1:30-2 ore. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 2 bucati egale (mie mi-a iesit fiecare de 425 gr), fiecare bucata se intinde un dreptunghi, se unge cu unt topit si racit, o parte din aluat se taie fasii, iar pe cealalta parte se pune cascavalul, sunca, fasiile de ardei rosu si crenvursti sau masline verzi. Fiecare pune ce doreste. Baghetele se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30 de minute. Dupa acest timp, baghetele se ung cu oul batut, eu am pus si seminte de in sau de susan. Se pun la copt la 180C timp de 30 de minute sau pana cand baghetele sunt coapte. Pofta buna!

Ingrediente Baghete umplute cu sunca si cascaval

Aluatul:

500 gr faina

250 gr lapte

50 gr unt topit si racit

25 gr de drojdie proaspata

50 gr zahar

1 lingurita de sare

Umplutura

Felii de cascaval

Felii de sunca

Felii de ardei rosu

Crenvursti sau masline

Pentru uns:

1 ou batut

30 gr unt

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni