Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Timp de preparare 2 ore si 15 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Se spala bamele si se usuca; se aseaza intr-un bol si se presara cu ½ lingurita de sare si otetul. Se lasa la marinat 1-2 ore. Se spala puiul si se usuca; se taie in bucati de marimea dorita si se freaca cu boia si condimentul mixt pe ambele parti. Rosiile cojite se taie in bucati mai mari. Uleiul de masline se incinge intr-o tigaie antiaderenta si se frige puiul pe ambele parti pana se formeaza o crusta ; se adauga ceapa si usturoiul cca 4-5 minute , pana iau o culoare aurie. Se pun bamele intr-o tava de cuptor anti aderenta , se adauga rosiile, ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu 3 cani de apa sarata dupa gust. Se adauga puiul cu uleiul in care s-a fript si se presara cu cimbru. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune la cuptorul incalzit la 220 de grade 45 de minute. Se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor pana se rumenesc puii. Se servesc cu garnitura de orez fiert cu margarina de palmier , ardei iute si masline negre. Pofta buna!

Ingrediente Bame cu pui la cuptor - specific tarilor arabe

Avem nevoie de:-

-1 kg bame proaspete

-1 pui mare cca 1,2 kg ( sau 2 piepturi de pui)

-500 gm rosii oparite si cojite

-5 linguri ulei de masline

-5 linguri otet alb

-boia de ardei dulce

-2 cepe medii taiate marunt

-3 catei de usturoi taiat marunt

-condimente mixte macinate( all spice

cardamom

cuisoare

nucsoara

foi de dafin)

-2 lingurite cimbru uscat

-sare dupa gust

-piper proaspat macinat dupa gust

Categorii